Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Osadzanie diva w tooltipie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Maciek316
Witam, mam mały problem.
Zrobiłem prosty tooltip, po czym sprawdziłem jego działanie.
Jeśli był w czystym html to działa wszystko:
  1. <span opis="<div class='cos'>Tytul</div> i dalej opis">jakis obrazek</span>

Lecz komplikuję się to gdy chcę ten sam efekt uzyskać w echo.
  1. $title = "<span opis='<div class='cos'>".$item->i_name."</div>";
  2. $title .="'>";
  3. echo $title;

viking
Ale po co to robisz?
http://www.menucool.com/tooltip/css3-tooltip
Maciek316
Bo chce uzyskać własny efekt tooltipa, i móc go modyfikować.
viking
To na początek naucz się poprawnego zapisu dokumentów HTML. Dałem Ci przykład jak może wyglądać tooltip. Nie dość że działa to przynajmniej nie ma takich kwiatków w kodzie.
Maciek316
Dobrze, ale ja nie narzekam na swój własny i chce tylko wiedzieć jak rozwiązać mój problem, ponieważ już większość strony mam opartą na tym tooltipie.
Poza tym ten który podałeś nie spełnia moich wymagań, stoi w miejscu + można go łątwo zbugować najeżdźając myszka na trójkat.
viking
Może inaczej. To co przedstawiłeś kupy się nie trzyma. Wciskasz w jakiś własny atrybut opis (który byłby poprawny w dokumencie XML) goły kod html zamiast wyrzucić to gdzieś poza i zrobić porządnie. Więcej nie pomogę bo zwyczajnie musisz to poprawić. A przykład miał ci pokazać jak zapisać prawidłowo kod. Implementacja tego wedle życzenia.
Maciek316
Ale u mnie się tak nie da, jeśli nie istenieje żadne inne wyjście, to jak mogę dodać do tego, który ty podałeś elementy jquery, żeby tooltip się rpzesuwał z myszką?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.