Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Loook.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
logremonte
Zapraszam do oceny katalogu Loook.pl - grafika lekka i myślę przyjemna, ale ciekaw jestem Waszych opinii smile.gif katalog jest bezpłatny, wiec przy okazji zapraszam do dodawania swoich stron, nie zapomniano również o użytkownikach ceniących sobie wyróżnienie wpisu, dlatego specjalnie dla użytkowników forum php.pl przekazuje kilka kodów promocyjnych w opcjach Premium. Przyjmowane będą wyłącznie unikalne opisy proszę też o zapoznanie się z regulaminem.

Kody wpis silver:

PHP-S1
PHP-S2
PHP-S3
PHP-S4
PHP-S5
PHP-S6
PHP-S7
PHP-S8
PHP-S9
PHP-S10

Kody wpis titanium:

PHP-T1
PHP-T2
PHP-T3
PHP-T4
PHP-T5
wujek2009
1) W wyszukiwarce na stronie głównej zlikwiduj outline - ponieważ w przeglądarce Google Chrome paskudnie to wygląda.
2) To normalnie, że będąc niezalogowanym widzę napis "Panel użytkownika", który kieruje na formularz logowania do panelu admina?
r4xz
na szybko jedna uwaga: przycisk + jego hover musi być w jednym pliku (a najlepiej w css to zrobić)
Spawnm
Kody titanium nie działają, do poprawy. Może być na priv wink.gif

© Copyright 2012
Ten temat ma być reklamą, czy prośbą o ocenę pracy?

Buttony prawy górny róg do poprawy, obecnie po najechaniu na dobrych kilka chwil znikają.
c1chy
http://www.loook.pl/admin/?action=register&lang=english

dostaję tutaj Parse error.
dżozef
Cytat(Spawnm @ 29.06.2013, 18:58:19 ) *

© Copyright 2012

Buttony prawy górny róg do poprawy, obecnie po najechaniu na dobrych kilka chwil znikają.

a wybrałeś poprawną opcję? bo titaniumów jest/są 3 kategorie, ten kod jest do najniższej i w moim przypadku zadziałał
Spawnm
Racja, sprawdzałem najdroższą opcję ;d
W textarea opisu strony entery zamienia na literki 'n'
logremonte
Cytat(Spawnm @ 29.06.2013, 17:58:19 ) *

© Copyright 2012

Nie jest to reklama a prośba o ocenę smile.gif kody titanium działają i jeszcze są dostępne, należy wybrać "Dodaj stronę jako wyróżnioną" a następnie wybrać opcję titanium 9PLN.

Cytat(c1chy @ 29.06.2013, 18:33:12 ) *
dostaję tutaj Parse error.

To żeś mnie wystraszył wink.gif niepotrzebnie wybrałeś wersje angielskojęzyczną, zaraz zlikwiduję możliwość wyboru.
c1chy
Cytat
To żeś mnie wystraszył wink.gif niepotrzebnie wybrałeś wersje angielskojęzyczną, zaraz zlikwiduję możliwość wyboru.

Była flaga to kliknąłem biggrin.gif
logremonte
Cytat(c1chy @ 29.06.2013, 20:32:09 ) *
Była flaga to kliknąłem biggrin.gif

To już nie ma wink.gif
dżozef
jak miałbym się do czegoś przyczepić - w dobie wszechobecnych komórek i tabletów przydałaby się wersja responsywna
com
W wyszukiwarce nie ma filtrowania niektórych niepoprawnych fraz np http://www.loook.pl/szukaj-?.html i możliwe jest dodanie niepoprawnych adresów np http://aaaaaaaaaaaaaaaa a przy lądowaniu stopka wyświetla się w całości co trochę dziwne wygląda :
Spawnm
Zbędne magic_quotes przy wyświetlaniu danych:
s\'sma

Brak własnej strony 404.
ssstrz
może to mało ważne itp, ale chciałem wejść na strone używająć przeglądarki Lynx i klapa bo forbidden, a np osoba niewidoma korzystająca z niestandarowych przeglądarek (tylko tryb tekstowy) nie ma możliwości wejść(?)
pawzdu12
hm.. chyba coś nie tak jest z wyszukiwarką. Dostałem potwierdzenie zaakceptowania strony do katalogu, ale gdy ją wklepuję w wyszukiwarkę to zwyczajnie jej nie wyszukuje.
logremonte
Mnie wyszukuje, wpisałeś poprawnie pełen adres strony?
com
Brakuje aktualizacji w czasie rzeczywistym, albo wgl jej nie ma...
Spawnm
Wyszukiwarka powinna dokładniej szukać, obecnie nie znajduje nic dla 'php', 'crm' czy 'mvc', a powinna.
com
poza tym jako wyniki wyróżnione chyba powinny znajdować się na samej górze listy, a znikają w tłumie pomiędzy zwykłymi... faktycznie braki tagów to jakieś niedopatrzenie bo i w moim przypadku nie wszystkie znajduje... I przydało by się podkreślić jakoś że edytuje się tylko wpisy po utworzeniu konta, bo przeważnie w katalogach nie ma opcji dodawania bez konta, tzn często jest tak ze konto trzeba stworzyć żeby dodać jakaś stronę, albo tworzy się samo, tylko tu nie jest to wyraźnie napisane, owszem jest wspomniane, ale jest to mało widoczne, wiec ja np przy dodawaniu wpisu nie zauważyłem, dopiero potem i nie mogę już edytować wpisu..
logremonte
Cytat(Spawnm @ 1.07.2013, 18:45:39 ) *
Wyszukiwarka powinna dokładniej szukać, obecnie nie znajduje nic dla 'php', 'crm' czy 'mvc', a powinna.

Tu się muszę zastanowić wink.gif

Cytat(com @ 1.07.2013, 19:38:34 ) *
poza tym jako wyniki wyróżnione chyba powinny znajdować się na samej górze listy, a znikają w tłumie pomiędzy zwykłymi...

Aby wyróżniony wynik był na górze listy przy szukaniu należy wykupić wpis premium w opcji przynajmniej titanium 180 w innym wypadku są traktowane jak "zwykłe".

Cytat(com @ 1.07.2013, 19:38:34 ) *
I przydało by się podkreślić jakoś że edytuje się tylko wpisy po utworzeniu konta

Faktycznie zapomniałem o tym przy wpisywaniu adresu www powinno być, ale jest tez informacja o tym w samym formularzu dodawania strony.

Cytat(com @ 30.06.2013, 12:49:13 ) *
przy lądowaniu stopka wyświetla się w całości co trochę dziwne wygląda

a masz włączone javascript?
com
to w takim razie nasuwa się pytanie poco w takim razie titanium za 9 zł, ale ok, tak mam włączony js, napisałem przy ładowaniu się najpierw tak pojawia zanim js się załaduje, potem jest już normalnie..
logremonte
Cytat(Spawnm @ 1.07.2013, 18:45:39 ) *

i już szuka wink.gif wina serwera była trzeba było przestawić, dziękuję za wskazanie.

Cytat(com @ 2.07.2013, 18:00:07 ) *
to w takim razie nasuwa się pytanie poco w takim razie titanium za 9 zł, ale ok, tak mam włączony js, napisałem przy ładowaniu się najpierw tak pojawia zanim js się załaduje, potem jest już normalnie..

aby np. mieć bezpośredni link z podstrony, na której się znajduje wpis i inne udogodnienia ma, których nie ma silver, jeśli chodzi js na głównej to u mnie tego efektu nie ma a nie mam tez pomysłu jak w inny sposób to zrobić, doradzisz?
com
nie bardzo pojąłem stwierdzenie bezpośredni link z podstrony... może i ma ale jak ma konto bo jak nie ma to nic nie ma... to takie teoretyczne pytanie była by w takim razie możliwość jeszcze jego stworzenia, bo wpis mam, ale na chwile obecną anonimowo... bo jak założę je teraz to mi nic to nie da bo i tak nie będzie powiązania, ale to poza tematem, a co do tego pytania to najlepiej dodać te elementy z poziomu js np http://jsfiddle.net/VG8Yw/
adrianozo
Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING, expecting ')' in /home/platne/loook/public_html/languages/english.php on line 972
logremonte
Cytat(com @ 3.07.2013, 22:58:54 ) *
nie bardzo pojąłem stwierdzenie bezpośredni link z podstrony... może i ma ale jak ma konto bo jak nie ma to nic nie ma... to takie teoretyczne pytanie była by w takim razie możliwość jeszcze jego stworzenia, bo wpis mam, ale na chwile obecną anonimowo... bo jak założę je teraz to mi nic to nie da bo i tak nie będzie powiązania, ale to poza tematem, a co do tego pytania to najlepiej dodać te elementy z poziomu js np http://jsfiddle.net/VG8Yw/

Nie trzeba posiadać konta aby był bezpośredni link na podstronach gdzie sie znajduje, trzeba wykupić tylko opcję minimum titanium (silver i bezpłatny ma bezpośredni ze szczegółów wpisu a na podstronach anchor kieruje do szczegółów), konto zawsze możesz założyć i przesłać e-mail z prośbą o "skojarzenie" ze stroną/stronami, ważne tylko abyś taką dyspozycje wydał z e-mail, który był użyty przy dodaniu wpisu celem weryfikacji właściciela.

Cytat(adrianozo @ 3.07.2013, 23:35:21 ) *
Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING, expecting ')' in /home/platne/loook/public_html/languages/english.php on line 972

Ok w panelu admina też już nie ma możliwości zmiany języka tongue.gif
dżozef
i się zaczęło:

a gdzie link, żeby się wypisać?
logremonte
Cytat(wujek2009 @ 29.06.2013, 16:56:17 ) *
1) W wyszukiwarce na stronie głównej zlikwiduj outline - ponieważ w przeglądarce Google Chrome paskudnie to wygląda.

Wygląda na to że wskazane mankamenty zostały poprawione, dziękuję wszystkim za pomoc smile.gif wykorzystajcie kody, bo jeszcze sporo zostało.

Cytat(dżozef @ 9.07.2013, 14:57:46 ) *
i się zaczęło:
a gdzie link, żeby się wypisać?

Co sie zaczęło, bo nie rozumiem, jesteś użytkownikiem? Zanim zaczniesz wypisywać "zaczęło się" to się zastanów najpierw i zbadaj sprawę, akurat ja może wysyłam jeden e-mail do użytkowników na miesiąc,
masz linka do działu kontakt w e-mail, prześlij, jaki adres wykluczyć i sprawa załatwiona nie dostaniesz więcej żadnego newsletter'a a nie piszesz od razu bzdury typu "zaczęło się". Nabijasz sobie posty czy jak?
dżozef
chyba sobie kpisz, mamy 21 wiek i każdy poważny serwis umożliwia usunięcie się z bazy reklam jednym kliknięciem, każdy nieco mniej poważny w mailingu podaje instrukcję typu "wyślij email o treści UNSUBSCRIBE na [...]", natomiast reszta marnych i obawiających się że stracą kolejny email z bazy robi dokładnie to co ty - czyli nic. ja nie muszę się "zastanawiać", czy "badać sprawę", żeby wiedzieć że to żałosne działanie przyniesie ci więcej straty niż pożytku. nic to, właśnie dlatego to takich godnych pożałowania serwisów mam osobny email, inaczej zginąłbym pod codziennym natłokiem guana zapychającego mi skrzynkę odbiorczą. EOT z mojej strony i idź się spinać gdzie indziej
Spawnm
W mailu powinien być link aby wypisać się z newslettera.
dżozef
no i się Robert Górecki ciągle niczego nie nauczył
logremonte
Cytat(dżozef @ 23.07.2013, 16:05:20 ) *

Przestań człowieku p**c bzdury, naprawdę jestem dobrze wychowany, ale Twoje zachowanie pozostawia wiele do życzenia, wysłałeś wcześniej jak pisałem, aby wykluczyć Twój e-mail z listy?, nie bo czekałeś jak widać na następny, raz: natychmiast żądam (nie proszę) usunięcia w/w skanów, dwa: jeśli tego nie uczynisz możesz być pewien ruchów prawnych.

Nawet nie chce mi się pisać Tobie "dlaczego", ale jak widać po Twojej "sugestii" została umieszczona możliwość wypisania z listy, więc co siejesz ferment?! faktycznie albo nie masz co robić, albo szukasz tematu, to znalazłeś bo Ci nie odpuszczę już teraz.
damianx
Cytat(dżozef @ 23.07.2013, 18:05:20 ) *

dżozef ty masz 10 lat, czy za dużo palisz? A może zazdrościsz? Dodałeś się za darmo, zakaceptowałeś regulamin, i co ci nie pasi, podejrzewam że zostałeś wypisany, ale jest wiecej Twoich maili dodanych do ww strony, co by temat dalej ciągnać, nudzimy się, mamusia nie dała na wakacje? Do roboty się weź!
aras785
logremonte - Dodaj link w emailu do wypisania się wink.gif Bo to co jest obecnie trochę źle wygląda. Pozdrawiam
logremonte
Cytat(aras785 @ 23.07.2013, 20:35:28 ) *
logremonte - Dodaj link w emailu do wypisania się wink.gif Bo to co jest obecnie trochę źle wygląda. Pozdrawiam

jest link do wypisania
Spawnm
W drugim mailu z tego co widzę jest info jak się wypisać.
W pierwszym mailu nie było.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.