Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Hosting pod aplikacje która jest wykrywana jako DDOS?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
jackraymund
Witam, szukam hostingu na którym mógłbym postawić bota.
ZAZNACZAM ŻE BOT, NIE JEST DO WYKONYWANIA DDOS, TYLKO JEST WYKRYWANY JAKO DDOS ZE WZGLĘDU NA DUŻA ILOŚĆ REQUESTÓW.
Struktura jego wygląda tak
Bot jest napisany na licencje, więc silnik wysyłający zapytania musi być u mnie na serwerze.

Wygląda to tak, standardowy uzytkownik wysyla po 100-400 requestów do serwera z opóźnieniem od 1 do 2 sekund dla jednego requesta.
Każdy request wysłany do serwera generuje na nim 4 requesty,
czyli na ~30min może być wysłanych 1600 requestów od jednego użytkownika.
Użytkowników mam np. 30
Czyli 50k requestów do różnich witryn na ~30min albo ~120 requestów na sekunde. Potrzebuje serwer który by to obsłużył i aby to było zgodne z regulaminem serwerowni.
buliq
Proponuję kilka serwerów, na każdym tylko kilku userów
jackraymund
może być i kilka, tylko gdzie znajde dobre oferty na tą chwile?
buliq
ovh

Swoją drogą, dlaczego potrzebujesz tylu requestów na użytkownika?
jackraymund
Hmm...
Nie napisałem do czego jest bot, to już mówie.
Do rozsylania reklam, uzytkownik tylko podaje login haslo, link do forum, id działu. Czasami dodają po 300-600 takich kont.
Potem pojedynczo co sekunde, 2 sekundy wysyła do serwera, a serwer wykonuje reklame.
czemu aż 4 requesty?
1. wejście na strone, rozpoznanie czy jest www czy bez czy strona istnieje itd., sprawdzenie kodowania strony, pobranie tokenów do logowania
2. opcjonalnie do pobrania tokenów gdy okazało się że był jakiś redirect(www, albo spowodowany przez zabezpieczenia(możliwe 2 requesty))
3. logowanie
4. opcjonalnie dodatkowe requesty spowodowane nadaniem warna czy też "nieprzeczytana ilość postów"
5. wysłanie tematu

Jeszcze pomiędzy mogą się wepchnąć 2 dodatkowe requesty, zależnie ale średnia to 4 requesty.
buliq
myślę że nawet jeżeli nie potraktują tego jako ddos to potraktują jak spam.
Jedynym wyjściem byłby hosting w "podejrzanej" zagranicznej serwerowni biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.