Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomoc - Paginator
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
BronzeEvah
Potrzebuję pomocy przy paginatorze. Mianowicie chciałbym dodać do niego kilka funkcjonalności, jednak java to dla mnie na tą chwilę czarna magia.

1. <div id="paginator3000">
  2. <div class="paginator" id="paginator3"></div>
  3. <div class="paginator_pages">23 strony</div>
  4. <script type="text/javascript">
  5. pag3 = new Paginator('paginator3', 23, 10, 10, "");
  6. </script>

Liczby 23, 10, 10 to kolejno: ilość podstron, ilość stron, które są wyświetlane na "pasku", ostatnia to "aktywna strona". Ciągłe wpisywanie z palca mija się z celem, a nie mam zielonego pojęcia jak zrobić, żeby samo ładowało ilość podstron oraz aktywną stronę.. Jakby ktoś był tak miły i mi troszeczkę pomógł lub chociaż podsunął jakąś ideę byłbym wdzięczny smile.gif
Kshyhoo
JavaScript a nie Java...
Gdzieś musi być plik z konfiguracją, gdzie możesz ustawić parametry.
BronzeEvah
chyba nie ma, mogę się mylić, nie ogarniam JAVASCRIPTU. Wklejam kod odpowiedzialny za ten paginator z scripts.js https://github.com/Cosmologist/paginator3000

Jeżeli to tam jest to nie wiem jak to się podpina.
Kshyhoo
Nie znasz się na JS a chcesz "dodać do niego kilka funkcjonalności". Żeby samoczynnie ładowało ilość stron, trzeba by dopisać nową funkcję, a to już sporo pracy, że nie wspomnę o dobrej znajomości JS. W tym dziale nikt się tego nie podejmie...
BronzeEvah
No widzisz kolego.. i tu się mylisz wink.gif Okazało się,że wystarczyło parę linijek zamienić, parę dodać i wszystko śmiga jak należy smile.gif
Następnym razem zamiast tylko komentować mógłbyś coś podpowiedzieć, bo takim zachowaniem jakim pokazałeś teraz wyszedłeś na jakiegoś spiętego pro programistę, który każdemu wytyka tylko błędy wink.gif
Radzę zmienić podejście.

Pozdro! smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.