Adam_B.
26.10.2004, 11:03:07
Mam taki problem! Nie wiem jak napisać skrypt, który bedzie wypisywal mi IP oglądającego moją stronę.
Proszę o pomoc.
Mam taki problem, że ludzie nie umieją korzystać z opcji szukaj.
BYŁO na forum! Naucz się szukać.
Adam_B.
26.10.2004, 11:49:36
Dziękuję, za pomoc!
Jestem na tym forum pierwszy raz. Pozatym z tego co się orientuję wyszukiwać można tylko po tytule. Może sie myle ale jak juz pisałem jestem tu piewszy raz. Szukałem, ale nie znalazłem...
Może znajdzie się ktoś bardzie uprzejmy...
A Tobie zyczę, żeby do Ciebie ludzie byli tak samo "mili" i "pomocni" jak ty do mnie...
pozdrawiam
czachor
26.10.2004, 12:13:54
<?php
echo $_SERVER['REMOTE_ADDR'] . '<br />'; // przejrzyj sobie przydatną tablicę $_SERVER:
?>
Nie życz tak źle @sf :wink: chodzi o to, że na dużo pytań można znaleźć odpowiedź przy pomocy 'Szukaj', tylko że coś ostatnio wyszukiwarka leży (?), więc mogłeś nie doszukać się...
Adam_B.
26.10.2004, 12:22:08
Serdeczne dzięki!
Działa, że aż miło...
mike
26.10.2004, 15:37:17
Nieładnie cytować samego siebie ale co tam ...
wiarygodny adres IP
seaquest
26.10.2004, 15:41:26
Temat zamykam, wieczorem do wyrzucenia. Autor otrzymuje ostrzeżenie za:
- nieznajomość regulaminu (temat był poruszany setki razy)
- niestosowanie się do ogólnie przyjętych zasad netykiety i regulamiu (duże litery w Internecie oznaczają krzyk, a tutaj nie ma po co krzyczeć)
Bycie nowym użytkownikiem forum nie zwalnia wcale ze znajomości regulaminu i przymusu stosowania jego zasad.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.