Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ping.pl - monitoring stron internetowych
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
pingpl
Zapraszam na nowy system do monitoringu stron www:

https://ping.pl

Ponieważ jako deweloperzy jesteście jedną z wiekszych grup docelowych naszego start-upu, liczymy bardzo na cenny feedback!

Posiadamy w ofercie pełni darmowe konto smile.gif

kontakt@ping.pl
!*!
Planujecie udostępnić jakieś API dla klientów biznesowych?
Turson
Nie mam sie do czego przyczepic smile.gif z ciekawosci - w jakiej technologii backend to napisaliscie?
sowiq
Ja mam kilka uwag:
1. Powinna być opcja szybkiego przewijania w górę, bo po kliknięciu np. w Cennik, muszę przewijać w górę scrollem na myszce.
2. "Nasi Klienci" w górnym menu przeładowuje stronę.
3. Strona nie skaluje się na mniejsze rozdzielczości.
4. Skoro da się założyć konto z darmowym planem, to dobrze by było mieć taką pozycję w porównaniu pakietów.

Poza tym bardzo ładnie i przyjemnie. Życzę powodzenia!
pingpl
Dziękujemy wszystkim, miło przeczytać słowa uznania oraz dostać cenny feedback smile.gif

Mamy zaplanowane API na następny release. Podobnie jak monitoring innych protokółów niż http czy https. Jeśli chodzi o klientów biznesowych to już teraz mamy tak przygotowany system, że z łatwością jesteśmy w stanie wdrożyć indywidualny model monitoringu.
Pyton_000
Brak możliwości usunięcia konta...
pingpl
Cytat(Pyton_000 @ 15.11.2014, 16:39:15 ) *
Brak możliwości usunięcia konta...

Słuszna uwaga, dzięki. Na pewno taką możliwość wprowadzimy przy kolejnym release-u.
by_ikar
Możesz napisać coś więcej na temat innych protokołów? Tzn jakie konkretnie protokoły macie zamiar wprowadzić ?
pingpl
Cytat(by_ikar @ 15.11.2014, 18:20:00 ) *
Możesz napisać coś więcej na temat innych protokołów? Tzn jakie konkretnie protokoły macie zamiar wprowadzić ?

Nie podjeliśmy jeszcze ostatecznej decyzji, ale zastanawiamy się nad:

• monitoring poczty SMTP, POP3, IMAP
  • standardowy ping
  • SOAP API (wywołanie wybranej funkcji oraz sprawdzenie jej odpowiedzi)
  • REST API (poprzez rozszerzenie obecnie wdrożonych monitorów typu http(s))
  • TCP

Napiszcie proszę jakie Wam bym się przydały typy monitorowanych usług.

Dzięki!
memory
Kiedy utworzysz konto, następnie użyjesz przypomnij hasło, zmienisz hasło i to wszystko przed aktywacją konta. Link aktywacyjny jest błędny i brak możliwości zalogowania się
pingpl
Cytat(memory @ 15.11.2014, 20:25:22 ) *
Kiedy utworzysz konto, następnie użyjesz przypomnij hasło, zmienisz hasło i to wszystko przed aktywacją konta. Link aktywacyjny jest błędny i brak możliwości zalogowania się

Dzięki za uwagę, poprawimy to. Póki co aktywowałem ręcznie Twoje konto smile.gif.
by_ikar
Cytat(pingpl @ 15.11.2014, 19:24:07 ) *
Nie podjeliśmy jeszcze ostatecznej decyzji, ale zastanawiamy się nad:

• monitoring poczty SMTP, POP3, IMAP
  • standardowy ping
  • SOAP API (wywołanie wybranej funkcji oraz sprawdzenie jej odpowiedzi)
  • REST API (poprzez rozszerzenie obecnie wdrożonych monitorów typu http(s))
  • TCP

Napiszcie proszę jakie Wam bym się przydały typy monitorowanych usług.

Dzięki!

Fajnie, pomyślcie nad pingowaniem websoketów, webrtc itp wraz z jakimiś przykładowymi emitami, byłoby to całkiem użyteczne, zwłaszcza że nigdzie takich rozwiązań nie znajdziesz. Usługa fajna, ale raczej nie użyteczna dla tych którzy znają munina.
StrefaPi
a kto obsługuje serwis? mnie bardzo zawsze interesuje kto mi wystawi fakturę za takie usługi... a nigdzie nie jest to napisane... także w regulaminie jest "W czasie realizacji Usługi nie są gromadzone dane podlegające Ustawie z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 1997 nr 133 poz. 883).", a kto jest ich administratorem?
Pronigo
Strona prosta i czytelna. Panel przyjemnie i szybko się używa (brak przeładowań stron). Wygląda na kawał dobrej roboty! Powodzenia smile.gif
by_ikar
Podgląd raportów jest trochę mało userfriendly, IMO nie powinniście tych danych pokazywać w modalu:

Może warto by to przeprojektować. No i trochę szkoda że od razu nie przychodzą powiadomienia na temat niedostępności.. Trochę to bezużyteczne jest IMO w tym momencie.
pingpl
Dziękujemy wszystkim jeszcze raz za motywujące słowa uznania, oraz za cenną krytykę.

Cytat(by_ikar @ 20.11.2014, 08:18:22 ) *
No i trochę szkoda że od razu nie przychodzą powiadomienia na temat niedostępności.. Trochę to bezużyteczne jest IMO w tym momencie.

Jest to kwestia ustawień danego monitora. Możemy ustawić dla jak długich awarii powinny zostać wysłane powiadomienia. Ustawiając na najniższą wartość, powiadomienia będą wysyłane nawet o problemach trwających kilka sekund. Powiadomienia są wysyłane natychmiast po osiągnięciu ustawionej długości awarii.

W przypadku bezpłatnego planu, wartość ta może być regulowana w odstępach 15-sto minutowych.
sowiq
Cytat(memory @ 15.11.2014, 21:25:22 ) *

No ale przypomnienie hasła przychodzi na maila z rejestracji, nie? Więc jeśli użyjesz tej opcji to i tak jest to równoznaczne z tym, że podałeś poprawnego maila smile.gif
Pyton_000
Ale nie aktywujesz konta wink.gif ergo się nie zalogujesz smile.gif
pingpl
Fakt, kolega memory słusznie zauważył błąd. Poprawliśmy go jednak od razu smile.gif.
mls
Jedyne do czego mogę się przyczepić to... przewijanie strony. Na safari, przewijając touchpadem jest po prostu tragedia - strona "leci" sama w górę lub w dół, nie można zatrzymać przewijania w jednym konkretnym miejscu.
pingpl
Cytat(mls @ 21.11.2014, 01:04:25 ) *
Jedyne do czego mogę się przyczepić to... przewijanie strony. Na safari, przewijając touchpadem jest po prostu tragedia - strona "leci" sama w górę lub w dół, nie można zatrzymać przewijania w jednym konkretnym miejscu.

Korzystamy z plugin-u SmoothScroll, żeby lepiej były widoczne animacje grafik, ale dostajemy już kolejny sygnał, że działa to niepoprawnie na niektórych przeglądarkach. Sprawdzimy, poprawimy, ew. usuniemy plugin smile.gif Dzięki!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.