Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem ze zmianą adresu w a href
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gosiabe
Witam,
tworzę stronę pod agresem gabinetseniora.pl. Na stronie głównej mam przycisk DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ. Chciałabym, żeby odsyłał do strony gabinetseniora.pl/zagadnienia, jednak mam problem z edytowaniem kodu, jak dla mnie to na tą chwilę jeszcze zbyt wysoka poprzeczka, jestem silnie namaszczona htmlem i niestety daje się to we znaki.

Fragment kodu do edycji wygląda następująco:
<div id="slider_container">

<div class="row">

<div class="four columns">

<h1><?php if(esc_html(of_get_option('welcome_head')) != NULL){ echo esc_html(of_get_option('welcome_head'));} else echo "Cieszę się, <br>że mogę być <br>z Tobą" ?></h1>
<p><?php if(esc_textarea(of_get_option('welcome_text')) != NULL){ echo esc_textarea(of_get_option('welcome_text'));} else echo "Zapoznaj się z informacjami na temat działalności mojego gabinetu oraz dowiedz się, czym w istocie zajmuje się dziedzina medycyny jaką jest geriatria." ?></p>

<?php if(of_get_option('wel_button') != "off") { ?>

<?php if(esc_html(of_get_option('welcome_button')) != NULL){ ?>
<a class="button large" href="<?php if(esc_url(of_get_option('welcome_button_link')) != NULL){ echo esc_url(of_get_option('welcome_button_link'));} ?>"><?php echo esc_html(of_get_option('welcome_button')); ?></a>
<?php } else { ?> <a class="button large" href="<?php if(esc_url(of_get_option('welcome_button_link')) != NULL){ echo esc_url(of_get_option('welcome_button_link'));} ?>"> <?php echo "Dowiedz się więcej"

?></a> <?php } ?>

<?php } ?>

</div>

W jaki sposób go zmodyfikować, żeby po kliknięciu na button odsyłało mnie do wspomnianej wcześniej podstrony?
Terrorizer
Dodaj najpierw znaczniki php na cały kod który dodałaś, bo tutejsi zaraz cie zjedzą biggrin.gif
rad11
A co pokazuje Ci ?

1. var_dump(esc_url(of_get_option('welcome_button_link')));
  2. var_dump(esc_url(of_get_option('welcome_button')));
gosiabe
Chyba mi nie pomożecie, za duża między nami różnica zaangażowania i umiejętności. :/ Ja to raczej żłobek, a nie przedszkole.
Potrzebowałabym, żeby ktoś poprowadził mnie za rączkę, jak zmienić kod normalnie, bez użycia narzędzi, w notatniku, bo tak pracuję.
rad11
To zrob dnosnik na sztywno:
  1.  
  2. <a class="button large" href="gabinetseniora.pl/zagadnienia"> Dowiedz się więcej</a>
  3.  
grzes999
Cytat(gosiabe @ 22.12.2014, 13:35:33 ) *
Chyba mi nie pomożecie, za duża między nami różnica zaangażowania i umiejętności. :/ Ja to raczej żłobek, a nie przedszkole.
Potrzebowałabym, żeby ktoś poprowadził mnie za rączkę, jak zmienić kod normalnie, bez użycia narzędzi, w notatniku, bo tak pracuję.

Nie łatwiej będzie komuś to zlecić? Koszty będzie na pewno mikroskopijny; a cel zostanie osiągnięty smile.gif
gosiabe
Chętnie komuś to zlecę, gdzie znajdę chętnego?
Z drugiej strony chciałabym się czegoś nauczyć, może jak sama osiągnę efekt, to bardziej się "przyłożę" do nauki.

Cytat(rad11 @ 22.12.2014, 13:38:20 ) *
To zrob dnosnik na sztywno:
  1.  
  2. <a class="button large" href="gabinetseniora.pl/zagadnienia"> Dowiedz się więcej</a>
  3.  

Udało się na tyle, że strona się wyświetla, ale button zniknął.
rad11
A wstaw kod jak to wpisalas.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.