wysylanie.php
$p_pojemnosc=$_FILES['plik']['size'];//pojemnosc pliku $p_typ=$_FILES['plik']['type']; // typ pliku $p_nazwa=$_FILES['plik']['name']; // nazwa pliku $p_smiec=$_FILES['plik']['tmp_name']; // chwilowa nazwa pliku //wycinamy rozszerzenie z pobieranego pliku /* odbieramy dane z pola ukrytego i zaokrąglamy je do 3 miejsca po przecinku/dzielimy przez 1204*1024 by było w MB*/ //zaokrąglamy "round" do 2 miejsc po przecinku i przeliczamy rozmiar pliku na MB //kodujemy nasz plik metodą MD5 i dodajemy date i godzinę oraz rozszerzenie pliku $folder="pliki/"; //---Kolorki HTML--- $k_cze="<font color=#ff0000>"; $f_koniec="</font>"; $k_nieb="<font color=#0000ff>"; if ($p_pojemnosc <= 0) { echo ("Plik nie został wybrany lub jest pusty <b>".$k_cze.$p_nazwa." ".$poj_MB.$f_koniec."</b><br />"); exit; } if ($poj_MB > $max_size) { echo("Plik jest za duży. Maksymalna wielkość pliku to <b>".$k_cze.$max_size.$f_koniec."</b>"." .Plik wysyłany ma rozmiar <b><i>".$k_nieb.$poj_MB.$f_koniec."</b></i><br />"); exit; } { exit; } else { $path_file = $folder.$p_nazwa_zm; $zapytanie=mysql_query("insert into nazwa_tabeli values(NULL,'$p_pojemnosc','$path_file','$p_typ')"); }
index.php
W bazie MySQL wykonałem zapytanie:
CREATE DATABASE IF NOT EXISTS nazwa_bazy; USE nazwa_bazy; DROP TABLE IF EXISTS `nazwa_tabeli`; CREATE TABLE `nazwa_tabeli` ( `id` int(10) unsigned NOT NULL auto_increment, `pojemnosc` varchar(10) collate utf8_polish_ci NOT NULL, `nazwa` varchar(60) collate utf8_polish_ci NOT NULL, `typ` varchar(45) collate utf8_polish_ci NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`) ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_polish_ci;
Moge dzięki niemu wysyłać pliki na serwer. Problem w tym, że nie wiem co zrobić, aby wszystkie dane z bazy wyświetlane były w formie tabeli na stronie, a pliki które wrzuciłem możnaby pobrać.
Próbowałem już to zrobić na różne sposoby, ale za każdym razem nie wychodziło. Nie jestem dobry w PHP, więc byłbym wdzięczny za pomoc.