Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [zdalnie +1 pkt dla Katowice/Tychy ] Programista PHP
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Praca oferowana (Job offers)
shlafrock
Cześć,

Szukam programisty do stałej współpracy.
Prowadzę małą firmę składającą się obecnie z dwóch programistów i grafika.
Jakoże jeden programista odchodzi za dwa miesiące, szukam następcy.
Zajmujemy się głównie tworzeniem małych i średnich aplikacji bazodanowych, ale
od czasu do czasu wpadają też jakieś html-e/css, wordpress itp. Nie jesteśmy agencją
multimedialną ale współpracujemy z różnymi innymi firmami i czasami trzeba robić 'zwykłe' stronki,
ale niezbyt często na szczęście .

Główne technologie to : mysql, php (yii2, slim), javascript(jquery, troszeczkę angular)
Ale jak lubisz bawić się kodem i rozwijać to też czasem coś robimy w javie i node i innych ...
Nie dotykamy .NET, lubimy Linuxa ( i Maka ), wchodzimy też powoli w proste lekkie biznesowe aplikacje mobilne
Android/IOS, więc jak chcesz z nami to zacząć to jest okazja.
Ogólnie nic wybitnego ani trudnego, głównie CRUD, walidacje, formularze, uprawnienia, api, przetwarzanie xmli itd ..
Różne różności. Kulejemy trochę z TDD, ale pracujemy nad tym .
Kod trzymamy w GIT. Projekty raczej ogarnia od A-Z jeden programista.

Workflow wygląda tak że jest projekt bazy danych i czasami wireframe jeżeli trzeba bo nie jest oczywisty,
jest opis i case study. Jest zarys technologiczny, nie ma UML, nie wiem, może kiedyś się pojawi.
Ogólnie nie robimy nic większego niż 40 tabel w bazie danych.
Z ciekawszych rzeczy, używamy czasem redis, kolejkowania resque, rabbitmq, mongo, oracle, ale to nie zawsze i
nie potrzeba doświadczenia tylko checi do nauki i radocha z poznawania nowych rzeczy.

W grę wchodzi raczej tylko współpraca zdalna + opcjonalny zgrupowania
w za granicą w ciepłym kraju europejskim na koszt firmy ... ale o tym przy innej okazji nie wszystko od razu.
Osoby z okolic Katowice/Tychy mają plusa, bo możliwe że będzie biuro, ale nikogo nie skreślam od razu.

Nie szukam wyjadacza z 15 letnim doświadczeniem (tzn nie stać mnie pewnie i pewnie by się nudził ale jak chesz to pisz) ,
bardziej szukam ambitnej, pewnie młodej osoby, na początku kariery zawodowej, która chciała by
móc rozwijać się w miarę bezstresowych warunkach i mogła poświęcić minium rok a może dłużej.
Może uda się zbudować coś ciekawego bo perspektywy są, a wtedy na pewno pójdą z tym lepsze pieniądze,
innymi słowy, firma więcej zarobi, ty więcej zarobisz, póki co jestem przygotowany dopłacać i się 
nie do końca tym stresować, widząc potencjał.
Ale oczywiście coś tam trzeba umieć, reszty zawsze można się douczyć .
Także jeżeli
- piszesz w PHP i lubisz to robić (i nie przejmujesz się co o tobie mówią Javowcy czy .Netowcy czy Pytonowcy czy Brainfuckerzy)
- nie boisz się linuxa, - nie zmuszam, ale nie mamy serwerów windowsowych .. ani komputerów ...
- lubisz nowe technologie i ciekawe ich wykorzystanie
- chcesz się rozwijać - gwarantuję że po 2 latach pracy zdobędziesz doświadczenie pozwalające na znalezienie pracy
gdziekolwiek, chociaż do tego czasu mam nadzieję że będziemy już pracować z Bali i nie będzie ci się chciało smile.gif
- znasz angielski dobrze przynajmniej techniczny, pozwalający swobodnie komunikować się na forach typu
stackoverflow, oglądać kursy wideo w lengłidżu itd, pisać nazwy zmiennych klas itd, komentarze ..
- używałeś kiedyś irca
- wiesz co w wyniku daje 42
- wymienisz z pamięci skład GnR
- masz poczucie humoru

Nie wymagam skończonych studiów,na pewno fajnie dla studenta 5 roku, albo absolwenta z rodziny kierunków informatycznych, ale dla innych też otwarty jestem - ale min parę lat pisania potrzeba. Nie niańczę .. Pokazuję kierunki, ale
po 3 miesiącach powinieneś mieć 'zdolność operacyjną' jak nie .. to znaczy że nie ciebie szukałem i sobie podziękujemy.
Ale wierzę że tak się nie stanie, bo to nie są trudne rzeczy, nie będziemy pisać gier ani wirtualizatorów,
ani softu do urządzeń podtrzymujących życie.
Nie obiecuję odpisać na każdy mail bo jak dostanę coś denerwującego to po prostu skasuję, na każdy sensowny
postaram się odpisać. Nie interesuje, nie pisz.

Tak myśle że 10 lat temu właśnie na takie ogłoszenie sam bym się złapał, więc szukam siebie 10 lat temu smile.gif
Nie szukam osób szukających pracy po pracy lub freelancerów na zlecenia.
Interesuje mnie tylko ktoś kto jest w stanie się poświęcić w 100% i kogoś kto naprawdę widzi i znajduje w tym radochę.

Ok to wszystko powyżej pewnie fajne, teraz to takie fajne inaczej czyli co mogę dać ..

3000zł/ mc to mój top. Innymi słowy mam w banku na pracownika odłożone 40k na ten rok.
Możliwe są dodatkowe premie uznaniowe jak firma będzie na plusie i projekty tworzone przez ciebie
będą sukcesem. Duża szansa, nawet pewnik, ale musi minąć jakiś czas zanim do tego dojdziemy.
Nie każdemu zaoferuję taką sumę od razu, ktoś z mniejszym doświadczeniem będzie musiał
zapracować na to.
Rozumiem jak bardzo jest w niektórych miejscach i głowach zepsuty rynek, ale to są moje realia. Nie interesuje - nie pisz.

1. Jedyny model współpracy to B2B ( 3000 netto )
Nikogo nie chcę oszukać, nabrać, wykorzystać.
Jeżeli nie pasuje to nie pisz. Nie mam czasu na debaty.
To naprawdę nic trudnego, jeżeli napiszesz do mnie to pogadamy i wyjaśnię niejasności.

Nie znam się super na prawie ale na pewno dla chętnych możemy spisać umowę gwarantującą współpracę przez
jakiś okres czasu np. rok . Dopytam prawników dla zainteresowanych .

Zyskujesz to że po roku czy dwóch będziesz miał chyba znaczące doświadczenie i udział w wielu ciekawych projektach.
Nie owijam w bawełnę, nie jest to praca Google, nie mam(y) wszystkiego tip-top, jest wiele rzeczy które
chciałbym usprawnić i zrobić lepiej w technologii i procesie.
Zdaję sobie sprawę z wszystkiego, ale czas i realia trochę przygniatają.
Ale krok po kroku i z twoją pomocą będziemy coraz lepsi.

Godziny pracy w miarę dowolne, ale zdeklarowane. ok 40h/ tydzień, ale wszystko jest do dogadania.
Wolne do dogadania. Weekendy święte, chyba że się na prawdę pali.

Opiszę przy okazji wady pracy zdalnej, bo warto wiedzieć że to nie dla każdego :
- siedzisz sam :/ - małe szanse na poznanie fajnych dziewczyn z pracy .. ale pracuję nad tym
- siedzisz nie sam - ktoś ci marudzi nad głową, tu kawka tu herbatka tu 1 tu 2
- zawsze można wynająć biurko gdzieś w jakimś biurowcu, wrzucić w koszty, pewnie pomogę ..
- prawdopodobnie dosyć szybko zostaniesz najlepszym programistą w firmie i będziesz szukał nowych wyzwań

Ale zalety też są, szczególnie zdobycie doświadczenia i możliwy rozwój - bezcenne .
Jak już będziesz za dobry i za drogi to pogadamy znowu, i albo coś wymyślimy albo będziesz miał lepiej ..

Myślę że to w miarę jasno opisałem. Zapraszam do kontaktu zdecydowane zainteresowane osoby.
Proszę o parę słów o sobie, najlepiej jakieś próbki kodu, aplikacji itd ..
Jak będzie dużo chętnych to możliwe że poproszę o napisanie jakiejś prostej CRUDowej aplikacji w Yii2. 3,4 tabelki.

info@silsoft.pl
Silsoft - Jakub Bernatowicz
ul. Grota Roweckiego 16/46
43-100 Tychy
NIP : 6462457211

( tak wiem nad stroną firmową też pracujemy ..ale szewc bez butów chodzi .. )
aniolekx
ach, żeby każde ogłoszenie było tak rzeczowe ;p
Damonsson
Naprawdę szczere i świetne ogłoszenie. Gdybym zaczynał na pewno bym się zgłosił. specool.gif
shlafrock
Napisałem w ogłoszeniu że tylko B2B, ale trochę to rozluźnię jednak, tzn jak znajdzie się ktoś sensowny to będzie możliwa umowa praca/zlecenie.

@admin : można zmienić tytuł ? Usunąć to "+1 pkt dla Katowice/Tychy] czy musi tak już zostać ? ew. czy mogę drugi post wrzucić ,a ten skasować ?

misiek08
Wysłałem mail, ale nie ma odpowiedzi. Czy to nadal aktualne ogłoszenie i po prostu nie jestem zbyt ciekawym kandydatem? smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.