Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][JavaScript][PHP] Dodanie rekordu do bazy bez przeładowania strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
slawo
Przepisuje swoją stronę i naprawiam błędy młodości. Możliwe, że kiedyś nie było takich możliwości co teraz. Chodzi o to, że mam przycisk po kliknięciu chcę dodać do bazy rekord bez przeładowanie strony. Z tego co zdążyłem się zorientować można to wykonać za pomocą js? Do tej pory miałem taki kod (nie śmiejcie siętongue.gif) Proszę mi doradzić w jaki najprostrzy sposób osiągnąć to?

1.  
  2.  
  3. echo "<br><form action='$adres' method=post>
  4. <input type='hidden' name='grupa1' value='$grupa'>
  5. <input type='hidden' name='user1' value='$login'>
  6. <input type='submit' $blokada $blok value='+ Jestem fanem' >
  7. </form>";
  8.  
  9. $user1 = $_POST['user1'];
  10. $grupa1 = $_POST['grupa1'];
  11.  
  12. if($user1 and $grupa1) {
  13.  
  14. $dodaj_fana = @mysql_query("INSERT INTO fanklub SET user='$user1', grupa='$grupa1', dolaczyl='$data', czas='$czas', typ='grupa'");
  15.  
  16. if($dodaj_fana) echo "<div id='fan_dodany'><b>Twoje konto zostało dodane.</b></div>";
  17. else echo "<div id='fan_niedodany'><b>Twoje konto nie zostało dodane.</b></div>";
  18.  
  19. echo "<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT=0;URL=$adres>";
  20.  
  21. }
  22.  
Damonsson
http://www.w3schools.com/php/php_ajax_database.asp

Czasami zastanawiam się, jak można w ogóle programować, nie rozumiejąc, jak działa wyszukiwarka internetowa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.