adams1692
20.07.2015, 10:38:48
Witam,
Mam pewien problem. Chodzi o to że nie wyświetlają mi się wszystkie wyniki z bazy danych, najlepsze jest to że nikt nie grzebał na stronie bo jeszcze w piątek strona działała normalnie. Dodatkowo "wykrzaczyło" mi polskie znaki na stronie. Jak myślicie co może być przyczyną? Zobaczcie jak to wygląda moja strona www.mglks.pl
prz3kus
20.07.2015, 10:43:47
Może ktoś przenosił bazę zmienił kodowanie i troszkę ją przeczyścił :]
Patrząc na strone możemy powróżyć w kuli
adams1692
20.07.2015, 10:52:07
Baza na pewno nie była przenoszona. W bazie danych są te brakujące dane ale na stronie się nie wyświetla.
Daimos
20.07.2015, 11:00:01
Może zmienił ktoś ustawienia serwera (bazy), to mógłby być powód problemu z kodowaniem znaków.
Inne logiczne wytłumaczenie, to przywrócono bez Twojej wiedzy starą kopie, ale jeśli mówisz, że baza jest ok, no to wina gdzieś po stronie plików.
Nie wywróżymy, szczególnie, że często są problemy typu "nikt nic nie ruszał, samo się zrobiło", ale niestety nigdy samo się nic nie dzieje.
adams1692
22.07.2015, 16:27:07
Panowie, zmieniłem kodowanie bazy oraz strony i nic to nie dało. Dodam jeszcze że nikt oprócz mnie nie ma dostępu do bazy danych oraz FTP. Pisałem też do Panów od hostingu czy przypadkiem tam coś się nie stało i u nich wszystko gra. Generalnie już nie wiem co mam zrobić.
thek
22.07.2015, 19:16:37
Z tym "nic nie robiliśmy" to bym był sceptyczny

Już miałem sytuację, gdy na jednym hostingu coś im strzeliło i tak backup "przywrócili", że poszło wszystko w diabły. Jedne wielkie krzaczory. Oczywiście zjeb dostali za kłamstwo, bo trochę przed awarią sam robiłem backup. A mój był świeższy i miał więcej rekordów przez to. Do momentu gdy im nie przysłałem backupu mojego to w zaparte szli, że nic nie robili.
mmmmmmm
22.07.2015, 20:19:04
Administratorzy dzielą się na tych, co robią backupy, i tych co będą robić backupy...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.