Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Przyjazne linki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
djtomaszq
Czytałem i tu i w googlach i nie wiem jak to dopasować do mojej strony (pewnie łatwo).

mam tak:

index.php
  1. ...
  2. <li><a href="/~strona/index.php/forum">FORUM</a></li>
  3. ...
  4. <?
  5. SWITCH ($_GET['parent']){
  6.  
  7. CASE "forum":
  8. INCLUDE 'forum/forum.php';
  9. BREAK;

.htaccess
  1. RewriteEngine on
  2. DirectoryIndex index.php
  3. RewriteBase /~strona/
  4. RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+)/?$ index.php?parent=

link wyżej wiadomo, że przekierowuje z index.php?parent=forum to wyciąłem na /index.php/forum

wiem, że nie ma teraz nigdzie linku do pliku gdzie chce sie dostać ale nie wiem teraz w którym miejscu go wstawić żeby i link był ładny i otwierało mi strone forum/forum.php w tym miejscu a adres był strona/forum

Proszę o pomoc..
Wazniak96
zapomniałeś o czymś.. wink.gif
Kod
RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+)/?$ index.php?parent=$1
djtomaszq
ale to i tak po kliknieciu na link forum nie laduje mi strony tylko przyjazny link sie pojawia...
Wazniak96
Kod
<li><a href="/~strona/forum/">FORUM</a></li>

I wywal wszędzie tą falę bo mało tego że jest zbyteczna to do tego nie jestem pewien czy nie jest znakiem specjalnym w htaccess

Elit: musi być slash na końcu smile.gif
djtomaszq
tylda musi być bo na localhost bez niej nie działa strona a ze slesem i bez index.php już działa..

jeśli wpisze adres strona/forum - bez slasha to wyswietla mi sie adres: /forum/?parent=$parent

EDIT: wyswietla: strona/forum/?parent=forum
i czy po wpisaniu strona/index.php?parent=forum nie powinno przekierowac odrazu na strona/forum ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.