Cytat(Generic @ 30.07.2015, 00:36:43 )

nie rozumiem jaki wy tu błąd widzicie. skoro szerokość rodzica jest niezmienna oraz szerokość samego elementu to po co obliczać to za każdym razem w js? Nie wiem czy wiecie ale ta strona na każdej rozdzielczości wygląda tak samo i nic się nie powiększa i nie zmniejsza.
Jaki błąd?
JS? Bo można odnieść wrażenie, że rozwiązania, które dostajesz nie satysfakcjonują Cię, dodatkowo wspominasz o FB.

@edit dodatkowo nie rozumiem jaki cel ma centrowanie tego skoro i tak dodatkowo dopisaliście margin-left. Nie można po prostu dać same margin left z większą wartością?
Cytat(Generic @ 27.07.2015, 23:32:16 )

Zrobiłem stronę w rozdzielczości 920px i cała zawartość jest na środku. Problem w tym że po prawej stronie na samym końcu ma być element

Być może pisząc ten kod mieliście na myśli że szerokość będzie sie dopasowywać do rozmiaru okna jednak nie to będzie strona o ustalonym rozmiarze i element nie musi się znajdować kiedy użytkownik postanowi sobie zmniejszyć okno bo to spowodowałoby zakrycie innych elementów na stronie.
Nie miałem tego na myśli. Kod w JSFiddle, jeśli dobrze rozumiem spełnia Twoje wymagania, choć druga część powyższej wypowiedzi brzmi mgliście.
Szerokość kontentu nie dopasowuje się do okna, ale okno może zmieniać szerokość, a co za tym idzie nie możesz na sztywno dać margin-left, bo element będzie w stałej odległości od lewej krawędzi (przy zmianie szerokości raz będzie przykrywał kontent, innym razem będzie poza).