Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]PHP a PDF błąd przy otwarciu na stronie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
orgis
Dziwnie interpretuje mi pdf bo jak jest jako link /media/pdf/dok.pdf ( localhost/sesja/media/pdf/dok.pdf) to otwiera mi go w nowej karcie lecz jeśli zrobię go tak jak resztę plików czyli => localhost/sesja/index.php?pl=15 dostaję komunikat

Warning: Unexpected character in input: ' ' (ASCII=25) state=1 in C:\wamp\www\sesja\new\media\pdf\dok.pdf on line 208

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING C:\wamp\www\sesja\new\media\pdf\dok.pdf on line 208

kapslokk
W jaki sposob odczytujesz pdfa?
orgis
pdf znajduje sie w katalogu /media/pdf/.... jest zrobiony sobie pliczek do obsługi wielu języków -$lang zależności od kraju przypisuje on inny plik. z tego powodu są na sztywno ustalone linki za pomocą $_Get

i teraz nie rozumiem Twojego pytania. chcesz znać cała procedurą co z czego wynika czy jak questionmark.gif

bo w dużym aliasie to tak :
w /media/pdf/....
potem pliczek gdzie są linki ->
  1. <?php
  2. if(isset($_GET['pl'])) {
  3. switch($_GET['pl']){
  4. case '11': include 'media/pdf/dotacje.pdf'; break;
  5.  
  6.  
  7. }?>

następnie w pliku lang jest odwołanie

1. $lang[15] = array('?pl=11' =>'DOKUMENTACJA');

i w pliku docelowym jest
  1. <p><?php foreach(lang::$lang[11] as $key => $value)
  2. { echo '<a href="'.$key.'" title="">'.$value.'</a>'; }
  3. ?></p>

tak to wygląda w dużym skrócie.
kapslokk
Zamiast include wykorzystaj:
http://php.net/manual/en/function.readfile.php

Nawet pierwszy przykład jest całkiem dobry smile.gif
orgis
no tak ale tyle co widzę z pierwszego przykładu, spowoduje to pobranie pdf-a a mi zależy na wyświetleniu jego z podanego linku. bo inaczej odpala mi się poza stroną,

chyba ze ja coś źle rozumiem sad.gif
kapslokk
W takim razie wypluj header dla pdfa, i nawet wyechuj file_get_contents z tego pliku
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.