Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][JavaScript][CSS]Przewijanie poziomo elementu z wartością fixed
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Generic
Witam. W jaki sposób można spowodować aby element dla którego jest dodane position: fixed; mógł scrollować się poziomo tak jak pozostałe elementy na stronie? I czy może mi ktoś powiedzieć dlaczego w tym przykładzie nie czyta mi kodu js?

http://jsfiddle.net/1Lnpsgfd/
Comandeer
Jak scrollować poziomo?

A nie czyta, bo po lewej nie doczytałeś jQuery
Generic
Cytat(Comandeer @ 6.08.2015, 17:57:50 ) *
Jak scrollować poziomo?

A nie czyta, bo po lewej nie doczytałeś jQuery

dokładnie to chodzi mi o to że kiedy użytkownik zmniejszy okno przeglądarki i nie będzie ona się mieścić w oknie to gdy podczas przewijania paskiem poziomym (tym na dole przewijanie w bok) to menu któremu dopisuje się wartość fixed nie przewija się i stoi w miejscu.
Comandeer
No bo tak działa fixed wink.gif Pozycjonuje względem ekranu, nie strony, więc jak wystaje to raczej nic nie poradzisz. Możesz wsadzić w środek jakiś element z width: 100vw i jemu nadać odpowiedni overflow
Generic
Cytat(Comandeer @ 6.08.2015, 18:07:44 ) *
No bo tak działa fixed wink.gif Pozycjonuje względem ekranu, nie strony, więc jak wystaje to raczej nic nie poradzisz. Możesz wsadzić w środek jakiś element z width: 100vw i jemu nadać odpowiedni overflow

a nie ma jakiegoś sposobu aby wymusić przewijanie tego elementu?
Comandeer
Tak, usunąć fixed wink.gif Można co najwyżej kombinować z dodawaniem mu overflow, ale wówczas i tak nie będzie się przewijać wraz z całą stroną.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.