$wykonawca='ddd'; $skrypt="/szukaj/".$wykonawca."/"; function pasek($total_items,$na_stronie,$na_pasku,$skrypt,$s,$wykonawca) { if ($s<1) $s=1; if ($s>$stron) $s=$stron; $koniec = $s+$na_pasku; if ($s<=$na_pasku) $koniec = $na_pasku*2+1; if ($koniec>$stron) $koniec = $stron; $start = $koniec-$na_pasku*2; if ($start<1) $start=1; if ($s>1) $p = "<a href='$skrypt".(1)."'>|<<</a> <a href='$skrypt".($s-1)."'><</a>"; else $p = "<span style='color:gray; font-size:12px;'>|<<</span> <span style='color:gray'><</span>"; if ($s<$stron) $n = "<a href='$skrypt".($s+1)."'>></a> <a href='$skrypt".$stron."'>>>|</a>"; else $n = "<span style='color:gray; font-size:12px;'>></span> <span style='color:gray'>>>|</span>"; for ($i=$start; $i<=$koniec; $i++) { if ($i==$s) $l .= " <span style='color:#ff0000; font-size:12px;'><big><b>$i</b></big></span> "; else $l .= " <a href='$skrypt$i'>$i</a> "; } if ($total_items<1) { $wynik = "Brak informacji spełniających kryteria wyszukiwania"; $sql = "UPDATE `liczniki` SET `cnt`=`cnt`+1 WHERE id=1;"; $sql = "INSERT INTO `nieznalezione` ( `id` , `tytul` , `data`) VALUES ( '', '$wykonawca', '$cur_date');"; } (...)
Problem polega na tym, że nie mogę wstawić do zapytania:
$sql = "INSERT INTO `nieznalezione` ( `id` , `tytul` , `data`) VALUES ( '', '$wykonawca', '$cur_date');";
zmiennej $wykonawca, echo tego zapytania pokazuje wtedy:
INSERT INTO `nieznalezione` ( `id` , `tytul` , `data`) VALUES ( '', '', '');
ale jak zamiast $wykonawca wstawiam w to miejsce $skrypt (która też składa się w części ze $wykonawca) to wszystko się ładnie wyświetla:
INSERT INTO `nieznalezione` ( `id` , `tytul` , `data`) VALUES ( '', '/szukaj/ddd/', '');
O co tutaj chodzi

Dlaczego nie mogę tej zmiennej tam wstawić bezpośrednio, ale jak wrzucę ją w co innego to już mogę to tam wstawić ?