obszar4.setMap(map); var marker4 = new google.maps.InfoWindow( { position: new google.maps.LatLng(50.3332,18.1458), content: KedzierzynksoKozielski }); marker4.setMap(map); var obszar5; var granice5 = [new google.maps.LatLng(50.9458,18.3797),....new google.maps.LatLng(50.9458,18.3797),]; obszar5 = new google.maps.Polygon({ paths: granice5, strokeColor: "#009900", strokeOpacity: 0.8, strokeWeight: 1, fillColor: "#0000ff", fillOpacity: "0.1" }); var myInfoWindow = new google.maps.InfoWindow({ content: 'Opis powiatu', position: new google.maps.LatLng(50.1342,19.1444) }); google.maps.event.addListener(obszar4,"mouseover",function(){ this.setOptions({fillColor: "#00FF00"}); myInfoWindow.open(map); }); google.maps.event.addListener(obszar4,"mouseout",function(){ this.setOptions({fillColor: "0000ff"}); myInfoWindow.close(); });
Pojawia mi się chmurka z informacją domyślnie przy odpaleniu mapy załóżmy z opsiem że jest to powiat Kędzierzyńsko-Kozielski i teraz chciałem zrobić sobie coś takiego że najeżdżam sobie na obszar powiatu i obok pojawia mi się kwadrat z opsiem tego powiatu czyli herb, ile mieszkańców, krótki rys historyczny etc... W związku z tym mam pytanie ja to zrobiłem dosyć ułomnie mianowicie za pomocą chmurek informacyjnych jednak chciałbym, kiedys widziałem ale nie potrafię tego odnaleźć w tym momencie aby wyświtlał się np. jakiś prostokąt obok powiatu któremu mogę zdefiniowac kolory etc... I czy za każdym razem muszę podawać koordynaty dla takiego obiektu czy mozna zrobić jakies automatyczne przesunięcie np o kilka stopni w prawo albo w górnym prawym rogu mapy??