Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Po zmianie zawartości pola <textarea>, przy użyciu JS nie mogę w tym polu nic zapisać
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
wariusz
Witam. Mam taki krótki formularz gdzie z bazy danych pobieram kilka informacji tj. Lp, tytuł oraz data dodania. Przy użyciu listy rozwijanej mogę pobrać inny artykuł. Wówczas korzystając z funkcji "change" czyszczę zawartość pola i mogę pobrać kolejny artykuł. Wszystkie jest dobrze do momentu gdy ręcznie zmienię chociaż jedną literę w polu textarea, wówczas po wybraniu innego artykułu pole textarea nie daje się wyczyścić przy pomocy kodu poniżej. Próbowałem również z inną funkcją jak również przy użyciu "getElementById".
Główny problem jest taki że samo czyszczenie mógłbym obejść jednak nie pobiera mi również po tej ręcznej modyfikacji żadnego artykułu do bazy danych a w zmiennych widzę , że treść jest pobierana - problem jest tylko z jej zapisem w polu textarea. Za wszelkie sugestię będę wdzięczny. Pozdrawiam
CODE

<?php
echo "<select id='tytuly'>";
while($dane= $wynik->fetch_assoc()){
echo "<option value=".$dane['Lp'].">".$dane['Lp']."-".$dane['tytul']."-".$dane['data_dodania']."</option >";
}
echo "</select>";
echo "<textarea id='tresc_artykulu' cols='150' rows='25'></textarea>";
echo "<p id='text'></p>";
echo "<button id='btn'>Pobierz artykul</button>";
echo "<button id='btn_zmien'>Zmień artykul</button>";
echo "<button id='wyczysc'>wyczyść artykul</button>";

?>

CODE
<script>
$('#tytuly').change(function(){
$('#tresc_artykulu').html(""); //wyczyszenie pola textarea po wybraniu artykułu
numer_art = $('#tytuly').val();//pobranie numeru artykułu
});//change

</script>

Star
Zmień na
  1. $('#tresc_artykulu').val("");
wariusz
niestety val() nie działa tzn. po zastosowaniu tej funkcji nie mogę nawet powtórnie pobrać artykułu przy html() i text() mogę to zrobić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.