Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] api i zbyt wiele polaczen do bazy danych - cachowanie ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Agape
Mam api do ktorego zglasza sie ponad 200 stron, robia to dosc czesto i przeciazaja mi baze danych, jest za duzo polaczen na raz, a nie musze miec danych w czasie rzeczywistym, wystarczy ze beda sie aktualizowaly raz na pare godzin albo nawet recznie.
Pytanie tylko gdzie zapisywac dane ktore api odbierze zeby pozniej je wrzucic do bazy danych ? Myslalem o tym zeby robic lock na pliku, append polecenia sql, unlock i co pare godzin wykonywac te polecenia. Nie wiem tylko czy pliki sa najlepszym do tego, mam nadzieje ze znacie lepsze wink.gif

Edit: korzystam z pdo, najwiekszym problemem jest to ze jest bardzo duzo nowych polaczen do bazy danych. Myslalem o MYSQL_PCONNECT ale jak juz cala klase mam napisana w pdo ? ... chyba ze to bedzie najlepsze rozwiazanie, jak myslicie ?
Pyton_000
Nie, a wręcz najgorsze... Będą Ci wisiały połączenia bez sensu i szybko stracisz limit połączeń.

Zainteresuj się Redisem. Co to za dane, ile ich jest?
Cache w pliku też jest ok. Jakiekolwiek cache jest ok.
by_ikar
Za dużo połączeń? Zwiększ limit. Jeżeli chcesz uniknąć problemu że połączeń jest dużo, a każde połączenie zjada ileś MB pamięci, i to pamięć się kończy - to postaw proxy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.