Mam taki problem...
Na jednej stronie podaję liczbę x która ma wartość np. 5. Przesyłam ją do drugiej strony. W zależności od tego jaką liczbę wpisałem wyświetla mi się tyle pól do wpisania danych
<?php //strona 2 for($i=1;$i<$x+1;$i++) { print\"<tr> <TD>$i</TD> <TD align=right><INPUT class=select1 maxLength=25 align=right name=imie_$i> </TD> <TD align=center><INPUT class=select1 maxLength=25 align=center name=nazwisko_$i> </TD> <TD align=left><INPUT class=select1 name=data_ur$i> </TD> <input type=hidden name=lp_$i value=\"\"> <input type=hidden name=imie_$i value=\"\"> <input type=hidden name=nazwisko_$i value=\"\"> <input type=hidden name=data_ur$i value=\"\">\"; print\"</TD></TR>\"; } ?>
W sumie od razu chciałem to wpisać do bazy, ale postanowiłem przesłać to do drugiej strony.
I właśnie nie wiem jak wpisać te dane do bazy. Próbowałem tak
<?php //strona 3 for($i=1;$i<$x+1;$i++) { $imie=$_POST[\"imie_$i\"]; $nazwisko=$_POST[\"nazwisko_$i\"]; $data_ur=$_POST[\"data_ur$i\"]; $insert=mysql_query(\"INSERT INTO `osoba` (`imie`, `nazwisko`, `dataUr`) VALUES ('$imie', '$nazwisko', '$data_ur')\"); }//to oczywiscie nie dziala /* myslalem zeby dodac do nazwy zmiennej index ktory pozwolilby wygenerować tyle wp sow do bazy ile potrzeba $imie_$i=$_POST[\"imie_$i\"]; */ ?>
Nie wiem jak dodawać index do nazwy zmiennej ....
Może ktoś zna lepszy sposob na dodanie zmiennej liczby danych