Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Anty-aliasing
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
koskitos
Jak zrobić aby tekst był w anty-aliasingu. Bo mam tekst a pod nim obrazek i to nieładnie wygląda. Chcę żeby się trochę rozmyło.

Od razu zaznaczam, że nie chcę używać rysunków.
Wave
Możesz użyć np. cieni w css (tylko IE) albo zmienić czcionkę.
bela
Cytat(koskitos @ 2005-05-05 16:54:27)
Jak zrobić aby tekst był w anty-aliasingu. Bo mam tekst a pod nim obrazek i to nieładnie wygląda. Chcę żeby się trochę rozmyło.

Od razu zaznaczam, że nie chcę używać rysunków.

Albo mieć lcd i ClearType włączone winksmiley.jpg
Nievinny
Bela -> tak jak ja..
A co do rozwiązania zostają niestety obrazki, lub zmiana czcionki
_Mateo
(ja równiez wybieram monitor LCD smile.gif)

No ja bym to zrobił w Macromedii... ale jeśli grafika nie wchodzi w gre, to chyba inny font...
dr_bonzo
W skrocie: to zalezy od usera jak sobie ustawi rozmycie czy bez, od przegladarki (FFox bardziej rozmywa niz Opera questionmark.gif?), systemu itd...
revyag
Nie wiem czy podchodzi to dokładnie pod ten topic, ale to chyba ta sama działka.
Popatrzcie na tą bibliotekę w js. Trzeba przyznać że robi to wrażenie.
homepage: http://www.mikeindustries.com/sifr/
przykład działania: http://www.mikeindustries.com/blog/files/sifr/2.0/
Strus
Cytat(Wave @ 2005-05-05 16:55:49)
Możesz użyć np. cieni w css (tylko IE) albo zmienić czcionkę.

To kawał jakiś? Cienie wykonane w CSS widoczne w Internet Explorerze??

Nie rozbrajaj mnie... Jedyna przeglądarka, która obsługuje tą własnoćś z CSS3 to Safari. W innych nie ma ponieważ developerzy (np. Gecko) stwierdzili, że jest to tak trudne w implementacji że dają sobie siana.

Przypomnieć chciałem, że IE ledwie "reaguje" na CSS1 więc chyba coś Ci się pomyliło winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.