Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: POMOCY (mam problem z mailem)
Forum PHP.pl > Forum > PHP
SonGoace
Wiem Wiem :P kolejny tępy post. Ale jak nie mam kogo to zapytam was ! NIe wiem dla czego ale nie mogę sobie poradzić z wysyłaniem maili, tzn ze skryptem:
<?
mail("songoace@poczta.fm", "aaaaa", "aaaaa");
?>
Skrypt jest prawidłowy ale nie wysyła nic! Próbowałem juzna 3 serwerach ale nadal nic. Nie pokazuje się bład ale nie wysyła. Powiedzcie mi czym to jest spowodowane, czy moze wina serwerów ? Albo moze skrypt jest zły... Mam jeszcze jedno pytanie: czy w miejscu adresu @ moge wpisać $mail ? czy tu nie można podstawićzmiennej ? I nie olewajcie mojego pytania bo ja tu się juz2 dzień wku*****.
Mistycus
Cytat
nie mogę sobie poradzić z wysyłaniem maili, tzn ze skryptem:
<?
mail("songoace@poczta.fm", "aaaaa", "aaaaa");
?>
Skrypt jest prawidłowy ale nie wysyła nic!
W pliku php.ini musisz ustawić adres serwera SMTP, czyli np. smtp.wp.pl
Cytat
w miejscu adresu @ moge wpisać $mail ? czy tu nie można podstawićzmiennej ?
Oczywiście, że można :!: smile.gif
SonGoace
:? Mów mi wuju! Do ini to ja jeszcze nie doszłem. Ale poradziełm sobie. Co się okazało. Skrypt zadziałał jak dałem go na jeden z darmowych serwerów z php a mianowicie na OF'a. Mimo wszystko dzięki, ale jak mozesz to powiedz mi co to jest ini tongue.gif
Seth
Plik php.ini to plik konfiguracyjny php, znajduje sie on przewaznie w katalogu glownym windowsa (jak jest z unixem nie wiem). Jest to zwykly plik textowy wiec mozna go edytnac np notepadem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.