Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sprawdzanie logowania
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Rzast
Mam plik index.php, w którym jest "osławiony" tongue.gif Login i Hasło.
Jak ktoś się chce zalogować, to formularz wysyła do pliku index.php (do siebie)poprzez post m.in. parametr "p" (pole hidden w formularzu) o wartości "test". Skrypt w index.php sprawdza poprawność danych i odpowiednio do tego ustawia poziom dostępu.
I teraz pytanko:
sad.gif Jak zrobić, by po tym wszystkim wywołała się strona index.php jeszcze raz np jako "index.php?p=glowna", ale automatycznie? Polecenie "header" nie wchodzi w rachubę - nagłowek został wysłany wcześniej.
nospor
Cytat
nagłowek został wysłany wcześniej.
smile.gif poczytaj se to :
http://php.pl/artykuly/dla_poczatkujacych/...ch_programistow
masz tam cos na temat wyslanych juz naglowków smile.gif
jakbys nie znalazl to szukaj ob_start()
Rzast
Dzięki za pomoc, jednakże chodzi o to, że nagłówek mam w osobnym pliku. I jest wysyłany wcześniej. Mnie chodzi o możliwość odświeżenia z poziomu skryptu. Da się czy nie? Bo jak nie, to muszę zmodyfikować (i to bardzo) cały skrypt...
nospor
Cytat(Rzast @ 2005-11-24 14:13:10)
Dzięki za pomoc, jednakże chodzi o to, że nagłówek mam w osobnym pliku. I jest wysyłany wcześniej.

I co z tego? Ale w tym wczesniejszym pliku chyba includujesz wlasnie ten skrypt? Tak wiec ob_start() masz dac na samym początku głównego pliku, a potem w skrypcie jak chcesz przekierowac to dajesz:
  1. <?php
  2.  
  3. header('Location: nowastrona');
  4.  
  5. ?>

i ma dzialac az milo smile.gif
Rzast
Cytat(nospor @ 2005-11-24 13:17:27)
[...] ob_start() masz dac na samym początku głównego pliku, a potem w skrypcie jak chcesz przekierowac to dajesz:
  1. <?php
  2.  
  3. header('Location: nowastrona');
  4.  
  5. ?>

i ma dzialac az milo smile.gif

... a na końcu
Kod
ob_end_flush();

No więc działa smile.gif
Ale mam inny problem, ale to już inna bajka.
Proszę o zamkniecie tematu...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.