Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: sesje i IE5
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
SoulSeduction
Witam,

Zaczne od tego, zenic nie mogłem znaleźć na forum, prawdopodobnie źle szukałem.

Tak czy inaczej mójproblem polega na tym, że ma skrypt ktory zaczyna sieod staru sesji

Kod
<?php

session_start();
....
rezta kodu

Problem polega na tym,że mama linki na tej stronie do podstron smile.gif i co się okazuje po zarejestrowaniu zmiennych sesyjnych
Kod
$_SESSION['id'] = $jakies_id;

wszystko dział ok,ale jak przechodze do podstrony to :
na firefoxie, operze , jest wszystko OK, tzn strona sie wyswietla i przenosi zmienne sesyjne.

Natomiast pod IE6 i IE 5 mam problem. Strona wygasa. pojawia sie biała puściutka strona. dopiero kliknięcie na odświerz powduje,że strona wyświetla prawidlawą zawartość.
Dziwne jest to, że u mnie na kompie działa bez problemu, a jak wrzuce na serwer to IE sie sypią.

Czy ktos moze mnie nakierować na jakies sensowne rozwiązanie?

Dodam, ze próbowałem ukorzystać z
Kod
header("Cache-Control: max-age=0, private");

Wtedy niby problemu nie ma,ale do momentu,az nie zacznę korzystać z formularzy. tzn chodzi oto,ze strona sie jakoś cachuje (chociaz nie powinna, bo jest ustawione zero) i nie przywraca mi prawidłowo wtedy dancyh do formularza,ale tylko znowu pod IE. na FF i operze jest wszsytko OK, no ale tak być nie może.

Z góry serdeczne dzięki za jakies wskazówki.
mdco
Racja źle szukałeś:
biała strona w IE
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.