Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Java Script - $
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Palli
Jedno skromne i zapewne proste pytanie - logicznie patrzac jak chce w form action wpisac "java script: PokazOkno('URL', 700, 700)" (wczesniej rzecz jasna definiujac taka funkcje) moge przekazywac dane z pehapencja? np. URL = "http://dupa.jasia.pl?sekcja=pierwsza&rozdzial=$r&lala=$sese". Mam nadzieje, ze rozumiecie mnie tongue.gif

PS. Dodam tylko, ze jak stosuje zwykle okno z HTMLa dziala ok, ale przy JS nie przenosi danych z "$"
em1X
wez wklej tutaj cos co ci nie dziala bo trudno cokolwiek zrozumiec tongue.gif
Palli
Dobra ogolnie chodzi o to, ze ja mam
Kod
print "<form method=post action="JavaScript:PokazOkno2('index.php?user=$user_wp&pass=$pass_wp&action=wybierz&funkcja=zmiany&dzial=$dzial_pop', 800, 600)">";

To jezeli mam pozniej inputy i w nich wprowadzam wartosc - przykladowo mam przycisk SUBMIT "Edytuj" to on nie przenosi mi tej nazwy - jakby nie sprawdzal w ogole tego formularza.

Natomiast jak dam
Kod
print "<form method=post action="index.php?user=$user_wp&pass=$pass_wp&action=wybierz&funkcja=zmiany&dzial=$dzial_pop">";

To calosc dziala, i wartosc "edycja" przesyla bezproblemowo... what is wrong? - Dla dopelnienia podaje tez deklaracje "PokazOkno2"
Kod
function PokazOkno2(url, width, height) {

var Okno2 = window.open(url,"PokazOkno", 'width=' + width + ',height=' + height + ', address=yes, resizable=1, scrollbars=yes, status=yes menubar=yes' );

}
hyper
Moze trzeba dać $ ?
Palli
Dobra, powiedzmy ze te $ jakos przeboleje, ale why on tego formularza nie sprawdza?
Kod
     print '<input class=input name=funkcja type=submit value=Edytuj>';

jak to zrobie w JS nie przeniesie tego "value", a w HTML pojdzie bez niczego...
Anarion
Mialem identyczny problem, ale chyba castor (niepamietam) mi pomogl:
Kod
<script  type="text/javascript">

function myWindow(myUrl,myName,myFeatures){

var i,f,query;

f=document.forms['poll'];

for(i=0;i<f.elements['var'].length;i++){

if(f.elements['var'][i].checked){

break;

}

}

if(i==f.elements['var'].length){

alert('Select your choice!!!');

return;

}

query='?lng='+f.elements['lng'].value+'&var='+f.elements['var'][i].value;

myUrl+=query;

window.open(myUrl,myName,myFeatures);

}

</script>

input type="button" name="myButton" value="SendIt" onClick="myWindow('p_result.php','myName','width=400,height=200');">

Uporzadkuj sobie sam smile.gif
castor
z tym kawalkiem to watpie czy on do czegos dojdzie :wink:

zerknij tu:
http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=379&start=10
kryr
mala uwaga: <tag argument=wartosc> - powinno byc <tag argument="wartosc"> <- zgodnie ze specyfikacja
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.