Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Kruczki i najczęstsze błędy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
The Night Shadow
Mam do was jedno pytanie. Rozumiem uczyć się działania kolejnych elementów języka php, ale chciałbym zwrócić się z pytaniem do co bardziej doświadczonych programistów o czym należy pamiętać podczas tworzenia skryptów?

Wszędzie gdzie zaglądam ukazane są podstawowe metody opłączenia z bazą danych itp. ale nie znalazłem czegoś, co moznaby nazwać zbiorem wiedzy dotyczącej tego co, gdzie, jak i dlaczego filtrować jakie są najczęściej pojawiające się błędy w skrytpach początkujących programistów, oraz jak poprawnie pisać (i nie chodzi bynajmniej u używanie 4 spacji by kod jakoś tam wyglądał).

Pytań mogłoby być więcej, ael myślę, że wiecie o co chodzi. To co znajduję w sieci działa na zasadzie: Masz 15 elemntów. Kazdy z nich jest opisany, ale nie napisano, że element 1 powinien łączyć się z 2, ponieważ coś tam...
Fipaj
Jeśli jesteś początkujący, z czasem zyskasz doświadczenie i sam odpowiesz sobie na te pytania.

Najczęstsze błędy? SQL Injection, XSS, ?file=index.htm, itd... php nie jest bezpieczne ;-)
The Night Shadow
Hrr... :- ) Czyli tak jak myślałem pisać pisać i jeszcze raz pisać ;- p
The Night Shadow
ooooooooooooooooooooooooo! :- ) Aleksander jesteś wielki :- ) Tegi mi właśnie było trzeba... bo już nie raz mi się oberwało za to, żę pytałem o rzeczy, an które tam sa odpowiedzi. Tyle, że artykuły w portalu przeglądam od niedawna...

DziękI! :- )
ens0re
Jeszcze jest w subforum php przyklejony topic, jakbyś nie zauważył wczesniej.
The Night Shadow
A widziałeś ten bajzel w nim? :- )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.