Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zatwierdzanie artykułów
Forum PHP.pl > Forum > PHP
MS Hornet
Witam

Zacznę od opisu sytuacji, mamy np.:
15 Autorów (tworzą teksty w serwisie)
3 Redaktorów (sprawdzają teksty napisane przez Autorów i akceptują je)
1 Redaktora Naczelnego (ostatecznie zatwierdza teksty - wcześniej przyjęty przez Redaktora)
(proszę nie pytajcie dlaczego tak skomplikowanie to wygląda, poprostu tak musi być sadsmiley02.gif )

żeby nie było tak łatwo każdy Redaktor odpowiada za np. 5 Autorów i tylko od nich teksty akceptuje, Redaktor Naczelny oczywiście dostaje wszystkie teksty zaakceptowane przez Redaktorów !

I teraz pytanie jak to wykonać, od strony skryptu i bazy ?

Ja myślałem o grupach blink.gif , tworze grupę, grupa musi się składać z co najmniej jednego Autora, co njamniej jednego Redaktora i co najmniej jednego Redaktora Naczelnego (jeśli jest więcej niż jeden Redaktor lub Red. Nacz. to kto pierwszy ten lepszy smile.gif

Niestety nie umiem sobie poradzić z zapytaniem które wybiera dla Redaktora do akceptacji teksty Autorów którzy są w jego grupie sadsmiley02.gif .

Może ktoś ma inny pomysł ?!?

Pozdrawiam
Hornet
LBO
phpGACL
MS Hornet
To znaczy ?
Proponujesz go zastosować ?!?, czy mam sobie na jego podstawie własny system wypracować ?!?

Wydaje mi się że akurat phpGACL, tu jakoś średnio pasuje ?!?, ale widać się myle !

THX za odpowiedz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.