Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: kilka pilnych pytań
Forum PHP.pl > Forum > PHP
erni
Witam

Na jednej ze stron zauważyłem coś jakby czat oparty na gg poprostu każdy wysyłał z komunikatora gg ze swojego numeru gg pod numer gg czau
jakąś tam wiadomość i na stronce php był w lewym rogu porstokąt z postami gg obsługiwał też małe ikonki tj: uśmiechnięty
zdziwiony itp.

Jednym słowem strona psiadała swój numer gg który był miejscem spotkań dla innych numerów gg

pyt 1)
Jak to można zrobić ?
Może są już gotowe takie czaty i tylko trzeba założyć stronce numer gg i podać go w konfiguracji czatu worriedsmiley.gif

pyt 2)
Jak można zrobić graficzną reprezentację ststystyk w php np jak pisż sklep to np wykres najczęściej sprzedawanych towarów

jak się za to zabrać, może sąjuż gotowe biblioteki do robienia statystyk . worriedsmiley.gif

pyt 3)J
ak zrobić coś takiego:
np w sklepie, który piszę sprzedaję książki
każda książka ma okładkę w pliku *.jpg, wszystkie okładki są w innym katalogu , potrzebuje zrobić menadzer plików który pozwalał by wybrać dowolny plik z dowolnego katalogu i zwracał by ścieżkę dostępu do tego pliku. np żeby mozna było wybrać sobie dowolny plik *.jpg i wyświetlić go jako obrazek na stronie
jak to zrobić ? rolleyes.gif

pyt4)
Potrzebne mi darmowe małoznane proste forum któr mógłbym łatwo dostosować do wyglądu swojej strony czy można takie znaleść, jeśli jak to bardzo proszę o wskazówhi, zaznaczam że nie chodzi mi otak rozbudowane forum jakim jest PHPBB ale coś naprawdę prostego... smile.gif

Wielkie dzięki za każdą pomoc rolleyes.gif
sf
ad1. jesli sa to mozna je znalezc w wyszukiwarkach, jesli nie ma to mozna komus zlecic

ad2. z czym konkretnie problem? bo wykresy to chyba byly w 2 klasie SP winksmiley.jpg

ad3. `innym katalogu` - musi byc jakas logika w nazewncistwie tych folderow, a jesli jest to korzystasz z tej logiki i piszesz funkcje, ktora Ci to zwraca, w czym problem? pozatym wydaje mi sie, ze lepiej stworzyc katalog : `okladki` i tam trzymac wszystkie okladki do ksiazek

ad4. phorum.org - banalne do zmiany wyglądu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.