Mam pytanko, na które chyba znam odpowiedź, ale pragnę, aby ktoś to potwierdził.
Otóż tworzę stronkę. Mam podwójne menu (z prawej i lewej jej strony, zrobione za pomocą frameset), a po kliknięcu w byle jaki odnośnik z niego, zawartość wyświetla się na stronie głównej (menu ma wył. opcje przesuwania paskiem).
W czym problem ? użyłem nawet skryptu (rozwijane manu) z jednego z kursów, ale i to i tak za mało.
Po prostu strasznie zaczyna brakować mi miejsca, na wpisanie kolejnych działów menu, a zagnieżdżanie rozwijanych menu jedno w 2gim itd nie wchodzi w rachubę.
Większość stron stosuje natomiast taką technikę, jak na tej z poniższego przykładu (laureat konkursu)
http://www.indianajones.stopklatka.pl
Na każdej stronie, podstronie itd jest umieszczany ten sam szablon (menu, bannery itd itp), dzięki czemu długość jej, jest nieskończona.
Jednak po kliknięciu w byle jaki odnośnik, widzimy nieprzyjemne efekt "odświeżenia strony" i wgrania całej od nowa, z wybranym przez nas działem.
I oto moje pytanie ;] czy istnieje możliwość, stworzenia podobnej strony do tej z przykładu, ale tak, żeby nie było tego efektu "odświeżenia strony"?
Oczywiście, do tego pytania muszę dodać kilka niezbędnych inf:
-stronka nie powinna mieć mieć więcej, niż jeden pasek przewijania (ten standardowy tylko)
-powinna być na tyle długa, że trzeba użyć owego paska
To chyba tyle.
Według mnie nie ma takiego rozwiązania, bo dlaczego jak by było, nie jest używane ?
Jeśli znacie jakąś stronkę, która podważy moje pytanie, poprostu podajcie jej adres.
Jeśli nie wiecie o czym bredzę, napiszcię, a dam więcej przykładów.
Tak czy siak czekam na waszę zdanie.