Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ćwiczenia z php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kamesan
Witam wszysttkich forumowiczów. Jestem tutaj nowy. Chciałbym nauczyć się php, już jakieś podstawy mam tylko brakuje mi praktyki. Dlatego w internecie zacząłem szukąć jakiś zadań bądź ćwiczeń z tegoż języka. Niczego nie mogłem znaleźć stąd moje pytanie: nie znacie jakiś stron z zadaniami, ćwiczenia itp żeby można sprawdzić swoją wiedzę w praktyce :?:
matipl
ja uczyłem się pisząc małe strony. Na początku tylko dla siebie, taka strona domowa z użyciem php. Polecam zrobić to samo. Np. napisac sysytem do newsow, albo chociazby do zarzadzania RSSami wraz z czynikiem.
Wieviór
Jak mówi matipl, najlepszym sposobem by się nauczyć czegoś jest potrzeba. A robienie prostych skryptów jest jak najbardziej wskazane smile.gif
slammer
ja uczyłem się także analizą róznorakich skryptów pobranych z neta, oczywiście manualem i książkami również biggrin.gif
strife
Witam,

Na tym forum masz mnóstwo wiedzy w postaci skryptów czy też postów. Poszukaj poczytaj, spróbuj coś sam stworzyć, a napewno po jakimś czasie zaczniesz samemu pisać. Przejrzyj temat o kursach dla początkujących o ile mnie pamięć nie myli parę słów o tym co chcesz wiedzieć padło. W każdym bądź razie, postaw sobie serwer, może to być jeden z gotowców typu WAMP i zacznij pisać. Jak będziesz miał jakiś problem pisz na forum, to Ci wspólnie pomożemy.

No i witamy na forum smile.gif

Pozdrawiam.

Proponuje temat przenieść na Hydepark.
kamesan
Dzięki wielkie za rady, coś będe kombinował. Może coś sensownego uda mi sie napisać.
lopik
Ja to robiłem, i nadal robie tak: winksmiley.jpg
Przepisuję z książki kod, patrzę czy działa, i na czym polega, jak działa, i go rozumiem, to pisze coś z głowy, z tą samą funkcją smile.gif

I jak na razie mi się udało co nie co zrozumieć winksmiley.jpg
Uczę się od sierpnia, i wreszcie zrobiłem to, co zawsze chciałem zrobić sam, "Formularz email z instrukcjami warunkowymi, i z wyświetlaniem błędów" smile.gif

PS. Ciekawe ile potrwa, żebym coś zrobił z bazami danych - aż się tego boję biggrin.gif
Lethys
Ja dopiero ucze sie php i moj poziom jest bardzo niski wciaz ale ucze sie poprzez pisanie swoich skryptow , duzo mi daje pomoc userow tego forum biggrin.gif

Moze niedlugo skącze skrypt serwisu hostingujacego notatki tongue.gif
erix
Jak to napisali poprzednicy - ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. To tak samo jak z grą na instrumencie.

Nie bój się ambitnych zadań, które z początku przerastają - warto stawić im czoła; potrafią nauczyć naprawdę bardzo wielu rzeczy.

A pomóc możesz sobie analizując dobrze skomentowane kody źródłowe.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.