Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zatwierdzenie formularza, ladowanie strony CURL'em
Forum PHP.pl > Forum > PHP
a79rtur
witam
za pomoca skryptu i curla loguje sie na stronie na ktorej mam konto i chce zdalnie zmienic haslo. problem jest taki ze skrypt dziala za dobrze smile.gif. formularz do zmiany hasla na stronie ma podpietego js'a ktory sprawdza czy haslo nie jest np za krotkie. gdy ja wchodze na strone przez curla i przesylam odpowiednie dane post'em to formularz jest zatwierdzany, a ja bym chcial jednak zeby nie byl jesli haslo jest za krotkie. na innych stronach walidacja jest za pomoca php wiec tam nie ma problemu. czy da sie to jakos rozwiazac ?
thornag
Trzeba dodac walidacje po stronie serwera do skryptu (swoja droga glupota polegac tylko na js) ewentualnie zanim wyslesz cURLa to waliduj dane podane do niego.
a79rtur
to nie ja polegam tylko na js tylko skrypt na stronie do ktorej sie chce zalogowac. to zeby walidowac dane przeslane do curla u siebie to wiem, ale myslalem ze da sie to jakos inaczej zrobic
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.