Mam poważny problem z jednym z zapytań. Posiadam w bazie mysql 4.1 dwie tabele :
-- -- Struktura tabeli dla `przekaz` -- CREATE TABLE `przekaz` ( `id` int(10) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `serwis` int(10) NOT NULL DEFAULT '0', `do` int(2) NOT NULL DEFAULT '0', `kiedy` datetime NOT NULL DEFAULT '0000-00-00 00:00:00', PRIMARY KEY (`id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_bin;
oraz
-- -- Struktura tabeli dla `serwis` -- CREATE TABLE `serwis` ( `id` int(10) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `zlecenie` varchar(50) collate utf8_bin NOT NULL DEFAULT '', `nazwisko` varchar(50) collate utf8_bin NOT NULL DEFAULT '', `imie` varchar(50) collate utf8_bin NOT NULL DEFAULT '', `adres` text collate utf8_bin NOT NULL, `opisrozwiazania` text collate utf8_bin NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`) ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_bin;
Jeżeli chodzi o powiązania pomiędzy tymi tabelami to klucz id tabeli serwis ma swoje odzwierciedlenie w polu serwis tabeli przekaz.
Chodzi mi o to, że potrzebuję wszystkie elementy tabeli serwis, wraz z informacją kiedy i gdzie zostało serwisowanie przekazane. Pomóc może informacja, że każdy serwis ma przynajmniej jedno przekierowanie (tworzone podczas dodawania) :-)
Męczę się i męczę i nic nie potrafię wykombinować. Tzn doszedłem do czegoś takiego:
SELECT s.*, p.do, p.kiedy FROM serwis s , przekaz p WHERE s.id = p.serwis GROUP BY s.id, p.kiedy ORDER BY s.id, p.kiedy DESC
tylko to nie zwraca mi zupełnie tego co chciałem

Jest ktoś w stanie pomóc ?
Pozdrawiam i dzięki z góry za pomoc