Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zle dziala php4.2.1
Forum PHP.pl > Forum > PHP
wassago
Moj php bardzo choruje!
Objawy: kiedy odpalam np. jakis gotowy sktypt pod php4.2.1 dzieja sie jakies dziwne zeczy smile.gif kiedy proboje przejsc do jakiejs strony klikajac na link... wyswietla mi sie caly cza ta sama strona ktora sie zaladowala, ale w pasku adresu, adres sie zmienia (np. z .../index.php na .../index.php?in=1) :!:
kiedy uzywalem php4.03pl wszystko dzialalo pieknie...

pomocy..

ano..i jestem Bardzo Zielony w php takze rozwiazanie moze byc banalne, ale i tak prosze o pomoc smile.gif
em1X
problem kazdego ktory sie przeniosl z starszego php na nowy. Problem lezy w tym, ze usprawniono zabezpieczenia. Nie wiem dokladnie poniewaz ciagle siedze na 4.0.6 i nie chce instalowac nowego i go rozkminiac

jezeli masz index.php?in=costam
w skrypcie pewnie robisz:

if ($in=="costam") bla bla;

sproboj

if ($HTTP_GET_VARS[in] == "costam")... albo $_GET[in] ..

czytalem gdzies tam o tym ale nie za duzo :/
wassago
to chyba nie w tym problem poniewaz sciagniete z netu skrypty napisane na nowych wersjach php tez nie dzialaja... ale jak mowisz to sprobuje
...

Cytat
problem kazdego ktory sie przeniosl z starszego php na nowy. Problem lezy w tym, ze usprawniono zabezpieczenia. Nie wiem dokladnie poniewaz ciagle siedze na 4.0.6 i nie chce instalowac nowego i go rozkminiac

jezeli masz index.php?in=costam
w skrypcie pewnie robisz:

if ($in=="costam") bla bla;

sproboj

if ($HTTP_GET_VARS[in] == "costam")... albo $_GET[in] ..

czytalem gdzies tam o tym ale nie za duzo :/
KoRniQ
Jesli masz dostep do php.ini to zmien na On linie register_globals.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.