Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: addEvent/eventHandler a dynamiczne tworzenie zawartosci
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
kamiseq
do tej pory nie uzywalem addEvent do obslugi eventow na mojej stronie, wystraczylo mi

Kod
document.onmouseover = onms_over;
function onms_over(ev)
{
    ev = ev || window.event; //dla rozroznienia FF i MSIE
    if(!ev) return;
    var ocElement = ev.target || ev.srcElement;
...
}

proszę używać poprawnego bbcode
poprawiam
revyag

ma to ta zalete ze nie musze podlaczac zdazenia do okreslonego obiektu tak jak to jest z addEvent tylko sobie sprawdzam wewnatrz onms_over na co wlasnie najechalem i jesli jest to obiekt o ktory mi chodzi wykonuje czynnosc.

a wiec nie ma problemu z dodaniem nowym obiektow ktore maja zostac obsluzone przez JS

problem pojawia sie z <input />'em i onfocus.

input.onfocus, window.onfocus, document.onfocus nie dzialaja:) a nigdzie nie znalazlem jakiejs podpowiedzi.

teraz moglbym uzyc addEvent() ale gdy dynamicznie dodam 100 inputow to bede musial potem 100 wywolac addEvent, a ze jestem leniwy to moze jednak istnieje jakies rozwiazanie tego problemu.
ferr
A nie mozesz zbudowac funkcji typu AddInput i polaczyc dodawanie inputu z addEvent?
kamiseq
no ale to nie zmienia faktu ze bede musial wykonac te dwie czynnosci razem. dlatego pytam czy nie ma prostszego rozwiazania
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.