Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak wymusic odswiezenie strony macierzystej
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
a600user
Witam,

(w tym watku) ;-)

Stanalem w swoim projekcie na czyms takim: moja strona otwiera sobie 2 IFRAMEs i costam do nich przesyla w lancuchu zapytania URL. Teraz potrzebuje zrobic tak, zeby odswiezyc stronke macierzysta z poziomu tejze IFRAME wlasnie, zapodajac jednoczesnie lancuch zapytania obliczony w tej samej ramce.
Nie wiem jednakze, jak to zrobic smile.gif Znane mi metody target="_parent" z HTMLa pasuja jedynie pod odnosniki, a jak to wywolac w JS ? W obecnej chwili wczytuje sobie do ramki nia sama poprzez funkcje upgrade_it:
Kod
<SELECT NAME="NAZWA" onchange="location.href=upgrade_it(this.name,this.value)">

ktora aktualnie zwraca adres w stylu nieznacznie zmodyfikowanego adresu biezacego, opartego o:
Kod
adres = window.location.href;

Zmodyfikowanie polega na dodaniu ?opcja1=value1&opcja2=value2.
I teraz tak.Gdy zmieniam adres na adres"raz wyzej w hierarchii", to w ramce wyswietla mi sie strona macierzysta, co jest bzdura.

Macie jakies sugestie ?
Dziekuje.
Cezar708
Moze o to Ci chodzi...
Kod
window.parent.location.href = Twoj_url_z_nowymi_danymi;

// ewentualnie jesli bez danych to:
window.parent.location.reload();
a600user
[quote name='Cezar708' date='8.05.2007, 20:06:10 ' post='357175']
Moze o to Ci chodzi...
Kod
window.parent.location.href = Twoj_url_z_nowymi_danymi;

Jestes genialny, dziekuje. Ja caly czas patrzylem w funkcji, gdzie to zmienic, a wystarczylo metode jej wywolania zmodyfikowac i juz smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.