Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odwróceni
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Sadu2
Witam,
Oglądacie "odwróconych" na tvn? smile.gif Chcielibyście byc kiedyś w takiej grupie przestępczej?

Jak myślicie co by dzisiaj było gdyby Masa nie został świadkiem?
Cezar708
Cytat(Sadu2 @ 20.01.2008, 22:48:18 ) *

a czasem to nie był Blacha?
webdice
Oglądnąłem już jakiś czas temu, jak dla mnie jeden z lepszych polskich seriali. Nie zapomnę nigdy wypowiedzi Blachy podczas przesłuchania prokuratora:

Kod
I Ch*j

Dla takich tekstów się ogląda tego typu filmy.

Cytat(Sadu2 @ 20.01.2008, 22:48:18 ) *
Chcielibyście byc kiedyś w takiej grupie przestępczej?

Głupie pytanie, nie. Nie wiem czy oglądałeś do końca, więc nie będę dokładnie odpowiadał, ale wiesz/zobaczysz co się dzieje z tego typu ludźmi.
kopczyk
Świetny film ! Uważam go za najlepszy polski serial.

Dzisiaj nie oglądałem sadsmiley02.gif , ale za to obejrze w czwartek.

Cytat

Pewnie powybijali by się nawzajem.

Szkoda mi tylko Skalpela, bo gość miał jaja.
Sadu2
Cytat(webdicepl @ 20.01.2008, 22:52:13 ) *
Kod
I Ch*j

Nom to było ostre biggrin.gif Ja też bym nie chciał być w takiej grupie. A ile oni kasy mieli fiu fiu. Ciekawe były artykuły "wprost" o pruszkowie.
Moli
Serial fajny, jak na polskie produkcje to nawet zaje.. smile.gif Nareszcie coś normalnego, a nie gówna typu w11 czy inny szajs.
Ace
Hehe, mój brat ogląda ten serial... Już zbiera kumpli do działalności, jeden to Rzeźnik, inny Morderca...

Beczka śmiechu, ale serial - godny uwagi.
Sadu2
Cytat(Ace @ 21.01.2008, 11:22:52 ) *
Hehe, mój brat ogląda ten serial... Już zbiera kumpli do działalności, jeden to Rzeźnik, inny Morderca...

Beczka śmiechu, ale serial - godny uwagi.

Hehe niezłe ksywy biggrin.gif
Też mi sie bardzo podoba i sie zastanawiam ile wszystkich odcinków będzie.
EndoFCB
Cytat(Sadu2 @ 21.01.2008, 11:29:43 ) *
Też mi sie bardzo podoba i sie zastanawiam ile wszystkich odcinków będzie.

Pierwszej serii 13, ale nie długo ma być druga seria. Mi również serial sie podoba.
.radex
Cytat(Cezar708 @ 20.01.2008, 22:50:20 ) *
a czasem to nie był Blacha?

Masa był świadkiem koronnym w realu. (Patrz Alfabet Mafii) - Odwróceni na podstawie prawdziwych zdarzeń powstało (tzn.  są pewne nawiązania).
EndoFCB
Cytat(radex_p @ 22.01.2008, 21:12:23 ) *
Masa był świadkiem koronnym w realu. (Patrz Alfabet Mafii) - Odwróceni na podstawie prawdziwych zdarzeń powstało (tzn. są pewne nawiązania).

Sa duże powiązania, więcej informacji można znaleść na http://odwroceni.deser.org/ ;>
.radex
możliwe, oglądałem tylko pierwszy odcinek, a resztę słyszałem od brata winksmiley.jpg
Sadu2
No i po "Odróconych" sad.gif Szkoda. Już nie moge się doczekać kolejnej serii, jeśli wyjdzie oczywiście. Chciałbym kiedyś porozmawiać z prawdziwym "Blachą" w 4 oczy.
mike
100zł cała seria na DVD
Sadu2
Może kiedyś sobie kupie. A spotkanie z "blachą" ? tongue.gif
webdice
Cytat(mike @ 27.01.2008, 22:31:34 ) *
100zł cała seria na DVD

Rozumiem że za pierwszą. Wiadomo coś o drugiej serii?

P.S. Jak wygląda sytuacja trzymania na dysku filmów które leciały w tv? Albo zgranych za pomocą np karty telewizyjnej?
Sadu2
Nielegalnie? Mi się tak bynajmniej wydaje.
webdice
Cytat(Sadu2 @ 27.01.2008, 22:44:43 ) *
Nielegalnie? Mi się tak bynajmniej wydaje.

Nie chce robić offtopic'a i jeśli było by to możliwe to proszę któregoś z moderatorów o wydzielenie postów lub usunięcie.

Wracając do tej sprawy, z jednej strony samo posiadanie filmu/muzyki/gry bez jej faktycznego zakupu jest nielegalne, a z drugiej jeśli leciało to w telewizji to czemu nie mógłbym sobie tego nagrać? Osobiście szedłbym w kierunku nielegalnego posiadania filmów, ale nasłuchałem się o tym trochę i nie do końca jestem przekonany.
sztosz
W moim mniemaniu tak samo jak masz prawo nagrać audycję radiową na kasetę magnetofonową, czy w formacie cyfrowym. Tak samo masz prawo zgrywać film na VHS etc... Wydaje mi się że panuje tu tzw. zasada "Fair use".

Kontekst wypowiedzi inny, ale te same paragrafy mają zastosowanie: http://winforum.pl/showpost.php?p=100298&postcount=6
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.