Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Muzyka?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Luu
Witam...
Od paru dni piszę stronkę i mam takie pytanie.
Mianowicie, chciałbym dodać możliwośc odsłuchu piosenki każdej z osobna. [tak jak jest np. na wrzuta.pl, czy też patrz.pl]
I teraz nie wiem czy pisze się to w php czy jak ? Wydawało mi się że raczej tak ale na którymś forum czytałem że robi się to jakoś inaczej? Mógłby mi ktoś pomóc ?
Nie potrzebuje nic wielkiego. Wystarczy start, stop, suwak przewijania i może być głośność. [taki standard]...

Więc ?

Pozdrawiam.
remik09
ja na swojej stronce mam tak

Kod
    <object type="application/x-shockwave-flash" data="player.swf" id="audioplayer1" height="24" width="290">
    <param name="movie" value="player.swf">
    <param name="FlashVars" value="playerID=1&amp;soundFile='.$row12['link'].'">
    <param name="quality" value="high">
    <param name="menu" value="false">
    <param name="wmode" value="transparent">
    </object>

i ten player masz tu http://pobierzmp3.pl/player.swf, zapisz i se sciagnij
Luu
Tylko jak mam to zapisać ? blinksmiley.gif
remik09
obojetnie jaka przegladarka >> plik >> zapisz jako i tam wybierz sobie opcje
Luu
No okej, mam to... kod już też wpisałem i wszystko ładnie pięknie tylko jak otworzyć tym muzykę ?
Eksperymentowałem troch z kodem ale coś nie idzie ;/
remik09
Kod
<param name="FlashVars" value="playerID=1&amp;soundFile='.$row12['link'].'">

zamiast tego $row12['link'] wstaw link do audio z wrzuty np. http://www.wrzuta.pl/aud/file/f3CiV3doq7/t...and_-_apologize

powinno zadzialac
Luu
Niestety nie działa ;/
gigilio
interpretacja przez playera...jeśli osadzzony w HTML-u musisz zainterpretować funkcję php w playerze.
Spróbuj tak :
  1. <param name="FlashVars" value="playerID=1&amp;soundFile='<? .$row12['link'].' ?>">
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.