<?php <script type="text/javascript"> //<![CDATA[ var map var geocoder = new GClientGeocoder(); function load() { if (GBrowserIsCompatible()) { map = new GMap2(document.getElementById("map")); map.setCenter(new GLatLng(52.2319, 21.01), 13); map.addControl(new GLargeMapControl()); map.addControl(new GMapTypeControl()); map.addControl(new GScaleControl()); } } function findAddress(address) { geocoder.getLatLng( address, function(pt) { if (!pt) { alert(address + " - nie umiem znale��"); } else { map.setCenter(pt, 13); } } ); } //]]> </script> ?>
Ten skrypt generuje google mape z podanym miastem. Teraz chcialbym zrobic cos takiego. Na mojej stronie mam liste miast(serwisy) i pobieram dane kzdego serwisu z bazy i miejscowosc chce wyslac do JS zeby google wygererowal mi mapke. Nastepnie jadac w petli PHP przekazuje kolejna nazwe miejscowosci i google generuje mi 2 mapke. Czy jest to mozliew. Jesli tak prosilbym o jakies wskazowki. Lub 2 wersja obok kazdego miasta zeby pokazalo linka gdzie jest dane miasto. po kliknieciu na link wchodzi mi do google mapy i pokazuje gdzie jest miasto. Mam bardzo duzo tych rekordow i wpisywanie reczne nie wchodzi w gre punktow GPS. Chce to zrobic po adresie.