Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Gdzie mam błąd :(
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bambolo
Witam smile.gif pomoze kto smile.gif gdzie tu mam błąd sad.gif

Info z strony

Parse error: syntax error, unexpected '{', expecting '(' in /home/torrone/public_html/pirate/include/cleanup.php on line 190

Linia 190
  1. <?php
  2. if { ereg($tracker_url,$row("scrape_url") )
  3. ?>

Pozdrawiam i dzieki za pomoc smile.gif
Grzyw
  1. <?php
  2. if (ereg($tracker_url,$row("scrape_url")))
  3. {
  4. // kod, jeżeli warunek spełniony
  5. }
  6. ?>
Piniek
  1. <?php
  2. if (ereg($tracker_url,$row['scrape_url'] )) {
  3. //jezeli jest spelniony
  4. }
  5. ?>

sorki nie załważyłem ;]
nospor
No bez jaj. Jedna linijka kodu, blad podany jak na dloni.... a pomagierzy powyzej nielepsi...
@bambolo pomysl troche a nie z takimi pierdulami po forach latasz. Zajrzyj do manuala i zobacz jak wyglada IF

edit: o, grzyw sie poprawil smile.gif
edit2: Piniek wkoncu tez
Grzyw
Cytat(nospor @ 28.03.2008, 11:27:26 ) *
(...)
a pomagierzy powyzej nielepsi...
(...)
edit: o, grzyw sie poprawil smile.gif

Ciiiii... Nawet mi przypominaj tego, co tam było!:) Przeoczyłem '{' po wklejeniu z oryginału.

Bambolo. przerzuć się na jakiś solidny edytor do kodu PHP. Sam Ci wskaże, gdzie jest błąd. Skoro na jednej linijce się wyłożyłeś, to co będzie przy dłuższych zagnieżdżonych blokach tekstu. Edytor - konieczny.
nospor
Cytat
Skoro na jednej linijce się wyłożyłeś, to co będzie przy dłuższych zagnieżdżonych blokach tekstu. Edytor - konieczny.
Ale jaki edytor... jedna linijka kodu z podanym konkretnie bledem. Tu nie edytor potrzebny a odrobina dobrej woli, myslenia i zagladania do manuala. Jak koles na takich podstawach lezy to strach sie bac co bedzie dalej.

Cytat
Ciiiii... Nawet mi przypominaj tego, co tam było!:) Przeoczyłem '{' po wklejeniu z oryginału.
dobra, dobra,.... tylko winny sie tlumaczy winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.