(pisze z tutkow)
A mianowicie, mam juz napisany kawalek kodu dziala to na klasie templatowej i mam napisane newsy,... na stronie głównej odpala się lista i po kliknięicu pojawia sie news
i teraz chciałbym do tego dorzucić artykuły... i zastanawiam się jak aby pojawiały się w miejsce newsów... żeby to w miarę spójne było...
i teraz nie wiem jak to zrobić czy w tym samym pliku skopiować i jakoś zamienić żeby pojawiał się tam gdzie jest {$main}
czy zrobić oddzielny plik artykuly.php i potem includowac w wybrane miejsce, ale pojawia sie problem ze nie wyswietla mi się zamiast newsow tylko nowa strona się otwiera...
Za jakieś porady naprowadzające na trop - bądź jakieś praktyczne - będe ogromnie wdzięczny.
<?php require_once "cTemplate.php"; require_once "db_inteface.php"; $page = new cTemplate; $dbase = new db_interface("kpz", "root", "root", "localhost"); { $_GET['action'] = ""; } switch ($_GET['action']) { case "pokaz": { // WYSWIETLA NEWS'a $result = $dbase->get_query(" SELECT * FROM newsy where id = ".$_GET['id']."; "); if ($result) { $news = new cTemplate; $news->assign['tytul'] = $result[0]['tytul']; $news->assign['data'] = $result[0]['data']; $news->assign['tresc'] = $result[0]['tresc']; $page->assign['main'] = $news->parse("templates/news.html"); } else $page->assign['main'] = "nie znaleziono news'a"; } else $page->assign['main'] = "nie wybrano zadnego news'a"; break; default: // WYSWIETLA WSZYSTKIE NEWS'y $result = $dbase->get_query(" SELECT * FROM newsy ORDER BY id DESC LIMIT 0,6 "); if ($result) { $news = new cTemplate; $page->assign['main'] = ""; foreach ($result as $record) { $news->assign['tytul'] = "<a href=\"?action=pokaz&id=".$record['id']."\">".$record['tytul']."</a>"; $news->assign['data'] = $record['data']; $page->assign['main'] .= $news->parse("templates/headnews.html"); } } else $page->assign['main'] = "brak news'ow"; break; } ?>