Mam taki kod:
<? if (@$_POST['Action']=='Zaloguj sie') { foreach ($a as $key=>$value) { if ($login==$_POST['login'] AND $pass==$_POST['haslo']) { $_SESSION['logined']=true; break(1); } } } if (@$_POST['Action']=='Wyloguj sie') { $_SESSION['logined']=false; } if (@$_SESSION['logined']==true) { ?> <h1>Tresc strony po zalogowaniu </h1> <form action="logowanie.php" METHOD="post"> <input type="submit" name="Action" value="Wyloguj sie"> </form> <? } else { ?> <form action="logowanie.php" METHOD="post"> Login: <input type="text" name="login"><br> haslo: <input type="password" name="haslo"><br> <input type="submit" name="Action" value="Zaloguj sie"> </form> <? } ?>
Zapis w pliku users.txt wyglada:
login, haslo
login, haslo
chce zeby bylo
login, haslo,1
lohin, haslo,2
...
Chodzi mi o dodanie jeszcze jednej zmiennej $status ale zeby tej zmiennej nie trzeba bylo recznie podawac w formularzu, wpisuje sie tylko login i haslo a status ma sam sobie sprawdzic z pliku... i po zalogowaniu ma przeniesc na odpowiednia strone w zaleznosci od loginu, hasla i statusu... nie pytajcie po co mi to... bo wiem ze lepiej to zrobic w bazie danych... ale potrzebna jest mi taka forma...
z gory thx