Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Błąd przy kolejnym użyciu $_FILES['plik']['tmp_name']
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Wykrywacz
Pojawił mi się błąd.
Warning: file(C:\wamp\tmp\phpA.tmp) [function.file]: failed to open stream: No such file or directory in ...

Mianowicie po przekazaniu przez posta pliku, w pierwszym użyciu kiedy wrzucam go do funkcji ($_FILES['plik']['tmp_name']), wszystko działa pięknie i ładnie zwraca mi wyniki.
Problem pojawia się gdy chce go wrzucić do następnej funkcji w tedy pojawia mi się w/w błąd.

Czy możecie mi wskazać skąd się ten błąd bierze?
bemol
a może jakiś kod? tongue.gif
Wykrywacz
A może faktycznie winksmiley.jpg

O przepraszam teraz zauważyłem 2 (zasugerowałem się nazwą swojej funkcji) druga też się wykonuje.

W takim razie już wiem gdzie jest problem.

Mianowicie jeszcze na początku przekazuje
  1. <?php
  2. $_SESSION['plik'] = $_FILES['plik']['tmp_name'];
  3. ?>

I w pierwszych 2 klasach używając już $_SESSION['plik']

(Obie działające)
$wynik = konwersja::val_file($_SESSION['plik'],$txt);
$wynik_konwersji = konwersja::insert_do_przelewy($sel_max_id,$ilosc,$_POST['typ'],$_SESSION['user'],$_SESSION['plik']);

Problem pojawia się kiedy wykonuje kolejne przejście przez POST i w tedy wywala mi powyższy błąd.
nospor
$_FILES['plik']['tmp_name']
jest to sciezka do pliku przechowywanego tymczasowo. Nie mozesz sie do niego dobierac w kolejnych żądaniach.
Musisz najpierw zaraz po upload wgrac ten plik gdzies do siebie do katalogu (move_uploaded_file()) a potem juz na tym mozesz sobie operowac
Wykrywacz
Rozumiem dzięki

rozwiązałem to inaczej
a mianowicie po pierwszym przekazaniu przez file() do tablicy
  1. <?php
  2. $imp = file($_FILES['plik']['tmp_name']);
  3. ?>

do sesji po prostu wrzucam już wypełnioną tablice $imp
  1. <?php
  2. $_SESSION['plik'] = $imp;
  3. ?>

To rozwiązanie jest dla mnie wygodniejsze bo nie stwarza mi potrzeby tworzenia nadmiarowych plików.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.