Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] System raportowania
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
xajart
Witam.

Kolega mnie poprosił bym mu zrobił system raportowania, wypozycjonowanych stron, ale kompletnie nie wiem o co w tym chodzi bo nie miałem z czymś takim doczynienia i mam do was prośbe, czy moglibyście mi powiedzieć jakie funkcje taki system miałby pełnić i jak się np uzuskuje informacje typu: które miejsce w rankingu google, w danym dniu zajmuje strona wg słowa. 

Ewentualnie może znacie jakieś darmowe systemy tego typu, bym mógł sobie podglądnąc jakie funkcje są używane i jak są realizowane, bym wiedział jak się za to zabrać sad.gif
bełdzio
pobierasz http://www.google.pl/search?as_q=google&am...=pl&num=100 i parsujesz smile.gif
xajart
a mógłbyś mi troszkę konkretniej wytłumaczyć o co chodzi z tym linkiem. A jak nie możesz to jak jutro będę miał neta w robocie to sobie poszukam.
xajart
A mam jeszcze pytanko, czy da się i jeżeli tak to w jaki sposób można zrobić skrypt tak by sobie sam aktualizował codziennie o wybranej godzinie (lub godzinach), aktualny stan wg słów kluczowych wypozycjonowania danej strony. Tak by nie trzeba było codziennie wchodzić na stronkę by uruchomić skrypt tylko by sam się wykonywał wg np czasu serwera. 

Oraz drugie pytanko czy słowa kluczowe bierze się z części head strony, czy trzeba założyć na stronie monitoring przez jakie słowa ludzie trafiają na stronę i na tej podstawie sprawdzać pozycję w google danej stronki.

Sorry ze tak mało fachowo nazywam rzeczy po imieniu ale czegoś takiego jeszcze nie robilem i w sumie się zastanawiam czy dam radę to zrobić sad.gif
marcio
Cron!
dr_bonzo
1. google: "cron"
2. Szukasz pozycji w google na dane slowo kluczowe - wiec slowa dobiera kolega.
Sprawdzanie jakich slow uzywaja ludzie wchodzacy na strone to inna dzialka, po znalezieniu tych slow rozniez je mozesz sprawdzac w google.
xajart
Dziękuję - poszukam sobie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.