Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Sprzedam] Skrypt Obsługi Stref Czasowych
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Sprzedam
dyndel
Witam,

Mam do zaoferowania nowo-zrobiony skrypt obsługi stref czasowych. Istnieje możliwość przystosowania go do każdej ewentualności przechowywania danych, jak np. sesje, ciasteczka, bazy danych MySQL czy plików tekstowych oraz do każdego możliwego formatu daty. Skrypt jest zbudowany z funkcji, która po podaniu pełnej daty, jak np. 14.08.2009, 10:35:42 i dodatkowo symbolu strefy czasowej, np: '+3' zwraca przetworzoną datę w pożądanej strefie czasowej. Wymagane jest, aby format daty i czasu był koniecznie ze strefy Czasu Uniwersalnego Greenwich, tj. GMT 0.

Wymagania skryptu:
PHP v5.1.2

Cena: 50zł(Istnieje możliwość sprzedaży skryptu na wyłączność)

Kontakt:
GG: 6301667
E-Mail: gbl8@wp.pl

Pisząc w sprawie zakupu skryptu, proszę podać takie dane, jak:
- przechowywanie danych o dacie, czasie i strefie czasowej(np. ciasteczka, MySQL),
- lista pożądanych stref czasowych,
- format daty(przed wysłaniem skryptu zostanie wszystko dostosowane).

Pozdrawiam i oczekuję na oferty
sowiq
O, umiesz stosować mktime() oraz date(). Ale żeby od razu chcieć za to 50 zł?

@down,
do zrealizowania Twojego skryptu wystarczą dwie funkcje, których nazwy napisałem powyżej (+ ew. jakiś explode() lub strtotime()). Nie jest potrzebne żadne wykrywanie nowego dnia... Ale skoro tak zrobiłeś to Twoja sprawa, że wynajdujesz koło na nowo. Uwzględniłeś przynajmniej lata przestępne i czas letni/zimowy?
dyndel
Jest to kompletny zbiór funkcji, umożliwiających wykrycie takich przypadków, jak koniec lub początek miesiąca lub nowy dzień.
linx
sciana.gif A ja uważałem że za mało umiem żeby brać za swoje skrypty pieniądze.
dyndel
Generalnie nie chodzi o to, że nauczyłem się nowej rzeczy i od razu chcę ją opylić, napisałem owy skrypt na potrzeby własnego serwisu, bardzo mi się spodobał i miałem nadzieje, że uda mi się go przy okazji opylić, bo potrzebna jest KASA winksmiley.jpg Niestety oczywiście nikt się nie zgłosił haha.gif

Cytat
O, umiesz stosować mktime() oraz date().

Nie używam mktime() winksmiley.jpg
sowiq
Cytat(dyndel @ 15.08.2009, 19:16:51 ) *
Nie używam mktime() winksmiley.jpg
No właśnie smile.gif Jakbyś jej użył, to z zestawu funkcji, który zrobiłeś, zostałyby Ci 2-3 linijki kodu smile.gif Do tego zakładam, że nie nie uwzględniłeś wymienionych przeze mnie lat przestępnych oraz czasu letniego i zimowego.
Dlatego nie dziwię się, że nikt się nie zgłosił.
jmail
laugh.gif za 15 minut roboty 50 złotych? to masz stawkę nie powiem biggrin.gif
f1xer
Cytat
za 15 minut roboty 50 złotych? to masz stawkę nie powiem

a to to akurat nie jest duża stawka smile.gif czasami trafi mi się praca na 30-40 minut i zarabiam 100 zł smile.gif uroki bycia programistą
dyndel
Cytat(sowiq @ 15.08.2009, 20:12:41 ) *
No właśnie smile.gif Jakbyś jej użył, to z zestawu funkcji, który zrobiłeś, zostałyby Ci 2-3 linijki kodu smile.gif Do tego zakładam, że nie nie uwzględniłeś wymienionych przeze mnie lat przestępnych oraz czasu letniego i zimowego.
Dlatego nie dziwię się, że nikt się nie zgłosił.

Tu się mylisz, wydaje mi się, właściwie to jestem pewien, że zaimplementowałem KAŻDĄ możliwą sytuację winksmiley.jpg

Cytat(jmail @ 16.08.2009, 01:26:57 ) *
laugh.gif za 15 minut roboty 50 złotych? to masz stawkę nie powiem biggrin.gif

To nie było 15 minut winksmiley.jpg
bogdan89
Cytat(dyndel @ 16.08.2009, 10:45:19 ) *
To nie było 15 minut winksmiley.jpg

fakt, można to zrobić w 20 sekund.

1. date_default_timezone_set('Europe/Warsaw');

lista obsługiwanych stref czasowych tutaj: http://pl2.php.net/manual/pl/timezones.php
dyndel
Cytat(bogdan89 @ 16.08.2009, 11:50:07 ) *
fakt, można to zrobić w 20 sekund.

1. date_default_timezone_set('Europe/Warsaw');

lista obsługiwanych stref czasowych tutaj: http://pl2.php.net/manual/pl/timezones.php

exclamation.gif!!!!!!!
A co z np. formatowaniem daty napisania komentarza pod jakimś artykułem?? Też dasz date_default_timezone_set('Europe/Warsaw'); questionmark.gif
wookieb
Czego się drzesz? A do czego służy date?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.