Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]onunload - opuszczenie strony (domeny)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Large
Witam,
chciałbym wyświetlić okienko przeglądarki confirm przy wyjściu ze strony (z domeny).

Czy jest to możliwe? Onunload oczywiście wyświetliłoby mi te okienko przy każdym przeladowaniu rowniez na stronie.

Dziekuje za namiary, linki.
Hoku
NIE nie możesz.

jedyne co możesz to sprawdzić czy ktoś kliknał na link wewnątrz twojej domeny lecz jest to niedokładne.

dane na jaką strone ktoś wychodzi są prywatne winksmiley.jpg to było by szpiegowanie
Large
ok rozumiem.

Często też się zamyka kartę przeglądarki, czy zatem jest opcja dania komunikatu podczas zamykania karty?
CuteOne
nie
kamil4u
Cytat
chciałbym wyświetlić okienko przeglądarki confirm przy wyjściu ze strony (z domeny)

A można wiedzieć po co? Jak tylko po to, żeby zapytać się "czy na pewno" to sobie daruj, po to kliknął zamknij, żeby wyjść i prawdopodobnie nie ma potrzeby potwierdzania takiej informacji. Chyba, że masz jakiś konkretniejszy cel, to wtedy opisz go to może wymyślimy coś innego/lepszego smile.gif
Large
Cytat(kamil4u @ 11.01.2011, 14:49:14 ) *
A można wiedzieć po co? Jak tylko po to, żeby zapytać się "czy na pewno" to sobie daruj, po to kliknął zamknij, żeby wyjść i prawdopodobnie nie ma potrzeby potwierdzania takiej informacji. Chyba, że masz jakiś konkretniejszy cel, to wtedy opisz go to może wymyślimy coś innego/lepszego smile.gif

O wiele bardziej konkretny niz taki bzdet winksmiley.jpg

W skrocie:
Chodzi o zdobywanie kontaktów od niedoszłych klientów sklepu którzy nie mają pustego koszyka a nie sfinalizowali transakcji. Czyli Chcę zminimalizować l. porzuconych zakupów chociażby dzięki formularzowi kontaktowemy - jesli niedoszly klient wykaze zainteresowanie bedzie mogl negocjowac cene swojego zestawu (rabacik winksmiley.jpg). Dodatkowo chcialem zbadac ile osob korzysta z taiej opcji (staty). Oczywiście wszystko musi być w taki cwany sposób zrobione aby nikt nie spostrzegł że jest to łatwą opcją na negocjowanie cen.

Można też powracającym "klientom" ukazać ich dawne koszyki z opcją kontaktu i negocjowania cen, ale więcej ich wyjdzie ze sklepu niż wyjdzie i powróci - zatem wolałem jakąś opcję z zamknięciem okna.

Ponoć inteligo ma coś blisko leżącego tego tematu, jednak nie mam tam konta i opcji zaglądnięcia w ich kodzik.

Jeśli masz jakieś namiary na strony które to mogą mieć lub pomysł, z góry dziękuję.
pzdr ;]
kamil4u
Można to uzyskać, ale jest z tym trochę zabawy smile.gif
Dodajesz zdarzenie unload do strony(zawsze). W chili kliknięcia tylko na Twój link(na Twojej stronie) przez JS usuwasz to zdarzenie i wtedy użytkownik normalnie przechodzi do kolejnej podstrony,a wraz z ładowaniem już nowej podstrony zdarzenie unload znów jest podpinane smile.gif - ale to tylko teoria smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.