Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z phpmyadmin
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
kwiator
Witam!
Przeinstalowywałem ostatnio windowsa i mam teraz problem z phpmyadmin. Korzystam z wampa. Ikona wampa świeci na zielono, wydaje się, że wszystko jest ok, a jak chcę włączyć phpmyadmin to przez jakiś czas się wczytuje potem pokazuje biały ekran i nic poza tym. Instalowałem xampa, appserv i nigdzie mi to nie działa, ale błędu tez żadnego nie pokazuje. ;/ co robićquestionmark.gif poza tym localhost działa normalnie.
Ilware
Zobacz czy masz stworzony odpowiedni alias do phpMyAdmin, w wampie jest to chyba zapisane w httpd.conf
thek
Albo masz nieprawidłowy alias, albo masz starą wersję phpmyadmin. Niewiele osób zwraca uwagę podczas aktualizacji, że skrypty mogą się "pogryźć" z innymi wersjami php choćby. Albo się więc zainstaluje najświeższą wersję phpmyadmin, albo najnowszy pakiet, gdzie wszystko jest w miarę świeże i przetestowane pod kątem zgodności. Jest jeszcze jedno wyjście. Na chwilę zmieniasz z poziomu traya wersję php na starszą i odpalasz w przeglądarcy PMA - powinien ruszyć. Potem zmieniasz na nowsza wersję php (bez zamykania przeglądarki), a powinno wszystko działać wciąż.
kwiator
Odinstalowałem wszystko co związane z php i mysql, pobrałem najnowszego wampa, zainstalowałem wszystko na nowo i ku memu zdziwieniu wszystko działa jak należy. wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.