Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomoc w działaniu skryptu.
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
motyl-pl
Siema,
Mam takie problem z tym:
http://pastebin.com/5kiGEuBS

Chodzi o to że gdy klikam komunikat który powinien pojawić się na stałe, pojawia się tylko przez chwile ..
Jestem raczkujący z JS, a problem pewnie nie jest duży = )

Z góry dziękuje .
wszerad
Mi wszytko wygląda ok. Napewno dobrze opisałeś problem? Według tego co jest w kodzie przy wysłaniu formularza następuje weryfikacja i ewentualnie są wyświetlane komunikaty, które póżniej nie znikają nawet po powturnej weryfikacji.
kamil4u
Jak dobrze rozumiem musisz tak przerobić skrypt, żeby w zdarzeniu onsubmit dać "return funkcja();"
funkcja powinna zwracać true, gdy wszystko jest ok lub false, gdy coś trzeba poprawić.

Przeanalizuj taki kod:
Kod
<script>
function funkcja(){
  return document.getElementById('test').value != ''; //gdy pole jest puste zwraca false - formularz nie wysyła się
}
</script>

<form onsubmit="return funkcja();">
<input type="text" id="test">
<input type="submit" value="test">
</form>
motyl-pl
Cytat(wszerad @ 25.08.2011, 22:24:28 ) *
Mi wszytko wygląda ok. Napewno dobrze opisałeś problem? Według tego co jest w kodzie przy wysłaniu formularza następuje weryfikacja i ewentualnie są wyświetlane komunikaty, które póżniej nie znikają nawet po powturnej weryfikacji.

Trzeba to zapisać i uruchomić aby zobaczyć jak jest .. w kodzie może i wszystko wygląda spoczko ale w rzeczywistości niestety tak nie jest sad.gif
*powtÓrnej - sory ale razi w oczy

Analizując Twój kod @kamil4u i testując nic nie daje mi to niestety do myślenia .. // najwyraźniej potrzebne mi łopatologicznie ; c
wookieb
Temat: Jak poprawnie zatytulowac watek
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.