Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][MySQL][PHP] wyciąganie danych z mysql
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
chemiqs
Witam
mam problem odnośnie wyciągania danych z mysql.
Postawiłem sobie wordpressa i tak jak na podręcznym rysunku smile.gif (PO LEWEJ STRONIE) mam wyświetlane nagłówki postów.

chciałbym zrobić tak żeby mi sie wyświetlało to w dwóch kolumnach (PRAWEJ STRONIE). Kod do wyciągania pojedynczego rekordu z bazy mam opanowany i wiem gdzie się znajduje. Wszystko jest w WHILE. Nagłówek i menu nas nie interesuje - są ok i we właściwym miejscu.

proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

PS. niestety od dwóch dni przewalam net i nie znalazłem żadnego plugina do tego.
CuteOne
Nie ma to jak szukać pluginu dla dodatkowej kolumny wink.gif

1. $i = 1;
  2. while($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
  3.  
  4. ......
  5.  
  6. if($i%2 == 1) {
  7. echo '</tr><tr>';
  8. }
  9. }

lub zwyczajnie ustaw statycznie szerokość komórek (jeżeli nie korzystasz z tabel)
john_doe
ustal sobie jakąs szerokość kontenera gdzie przechowujesz te nagłówki.
Natępnie każdy nagłówek umieść w osobnym boxie <div> z float: left;

szerokość ustal tak aby po drugim nagłówku kolejny przenosił się samoczynnie do kolejnego wiersza.

możesz również wyświetlać ten nagłówki przy użyciu modulo ( reszta z dzielenia ) i na ten podstawie decydować czy dany nagłówek leci do kolejnej linii czy też nie...
chemiqs
dzieki bardzo panowie - pomogliscie niesamowicie. dzieki

ale mam jeszcze jedno pytanko.
http://eventsiedlce.pl/category/dj/ - zdjęcia chociaż proporcjonalnie zmniejszyłem w css dalej się źle skalują. Co może być przyczynąquestionmark.gif

z góry dziękuję za pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.