<?php { } ?>
Wiem, że w php nie można zbytnio działać bez przeładowania strony, od tego jest Javascript i AJAX, dlatego też pytam - jaki skrypt mam użyć w funkcji funkcja_js(), żeby:
- uruchomić podobny skrypt do podanego wyżej, tyle tylko że pobierający powiaty (tutaj zmienna $row jest numerem id województwa wiec select wyglądałby mniej więcej tak: select * from powiaty where woj=($row); problem w tym, ze nie mogę ani selectów ani połącznia do bazy używać w skrypcie JS
- ewentualnie wczytać z pliku skrypt pobierający z bazy powiaty. wtedy wczytany plik pobrałby zmienną $row, która zmieniła się po wybraniu województwa i wczytał i wyświetlił żądane powiaty. problem polega na tym, że nie wiem jak napisać w js odpowiednik php'owskiego include, tyle tylko że bez przeładowywania strony.
W ostateczności mogę pobrać z bazy wszystkie powiaty i po kliknięciu odpalić skrypt, który pokazałby mi (zmienił status z ukryty na widoczny) tylko listę z powiatami z wybranego województwa, ale nie chcę tego stosować bo po pierwsze to nie ma sensu pobierać ponad 300 wartości, skoro potrzebuję akurat tylko np 20, no a poza tym to takie mało programistyczne rozwiązanie:)
Mam nadzieję, że mimo zawiłości, mój problem jest zrozumiały.
Pozdrawiam:)