Chciałem umieścić na stronie prostą galerie. Pomyślałem że warto wykorzystać Flickr bo będzie to bardzo wygodne dla mnie jak i dla znajomych przy dodawaniu wspólnych Fotek. Zacząłem poszukiwania jakiegoś skryptu który wykorzystuje JavaScript. Wpadł mi w ręce FSVierwer(FJS) niby nadzwyczajnego napisane w czystem JS bez żadnych fajerwerków. Jestem laikiem w JS ale udało mi sie go przerobić tak aby móc sobie go dowolnie dopasować do swojej strony za pomocą XHTML+CSS. Jednak brakuje mi tutaj wyświetlania informacji po kliknięciu "Next/Prev" w stylu : "Trwa ładowanie... + jakiś GIF" Powiem szczerze dużo czytałem (między innymi : Flickr API i inne rzeczy w googlu pt. "JavaScript - loading message"), próbowałem też użyć funkcji addLoadEvent(); Jednak bez oczekiwanych rezultatów... Poniżej przedstawiam kod po moich przeróbkach może ktoś będzie łaskawy to naprawić.
- JavaScript (fjs.js) lub Orginalny Kod
- XHTML + CSS (fjs.html)
PS. Trafiłem też na MooPix (mootols framework) Świetny skrypt (IMO) jednak w tym skrypcie brakuje opcji szukania za pomocą tzn "photosets" (czyli albumów) probowałem wywołać ten skrypt metodą : flickr.photosets.getPhotos czyli że :
Kod
new MooPix().callFlickrUrl({
method: 'flickr.photosets.getPhotos',
photoset_id: '72157602786801590',
per_page: '30'
});
method: 'flickr.photosets.getPhotos',
photoset_id: '72157602786801590',
per_page: '30'
});
Jednak nie działa... prosze o pomoc

Pobierane Fotki są przypadkowych autorów...
------------
Problem rozwiązany, trochę zmodyfikowałem skrypt MooPix i działa tak jak należy.
Dla chętnych gotowa paczka z przykładową galerią : Pobierz MooPix Photoset